Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το παιχνίδισμα με τα χρώματα στη θάλασσα μόλις μια ώρα από την Αθήνα



Ένας τόπος μαγικός αποκαλύπτεται μέσα από τα πλάνα του βίντεο που ακολουθούν, που μοιάζει λες και έχει ξεπηδήσει από κάποιον πίνακα ζωγραφικής.

Το παιχνίδισμα με τα χρώματα στη θάλασσα που από μπλε γίνεται καφέ, κάποιες φορές και κόκκινο, μοιάζει ονειρικό δημιουργώντας εικόνες εκπληκτικές που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.

Βρίσκεστε στη Σκάλα Αταλάντης, μόλις μία ώρα από την Αθήνα. Το ιδιαίτερο χρώμα της θάλασσας οφείλεται στο πολύ μικρό βάθος των νερών και την αυξημένη ποσότητα αλατιού, η οποία της προσδίδει και αυτή την όμορφη χρωματική παλέτα. Ακριβώς δίπλα, μια λωρίδα γης που προσφέρει στο θεατή όλες τις αποχρώσεις του καφέ.

 

Για την ιστορία, η Σκάλα Αταλάντης, πριν κατασκευαστεί ο Ισθμός της Κορίνθου, αποτελούσε σημαντικό λιμάνι της Στερεάς Ελλάδας, καθώς επρόκειτο για το σημείο όπου ξεφόρτωναν τα πλοία όλα τα εμπορεύματα και τροφοδοτούσαν όλες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Μάλιστα, επί Φραγκοκρατίας θεωρείτο ως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Δουκάτου των Αθηνών, το οποίο διατήρησε τη σπουδαιότητά του και επί Τουρκοκρατίας.

Ο youtuber haanity μέσα από την «πτήση» του εξασφάλισε υπέροχες εικόνες, που αξίζει κανείς να θαυμάσει.