Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι καλύτεροι προορισμοί για διακοπές χωρίς πλοίο



Γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές δεν αρχίζουν και σταματούν μέσα σε ένα πλοίο. Οι καλύτεροι προορισμοί για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.Το καλοκαίρι πλησιάζει και η οργάνωση των διακοπών μπαίνει σιγά σιγά στο μυαλό μας. Μπορεί οι συνθήκες να μην επιτρέπουν μεγαλεπήβολα όνειρα, όμως το όνειρο των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να πραγματοποιηθεί με σωστή οργάνωση και φυσικά μέτρα προφύλαξης. Οι καλοκαιρινές διακοπές δε ξεκινούν και σταματούν μέσα σε ένα πλοίο, γι΄αυτό ταξιδέψαμε, ψάξαμε και σου παρουσιάζουμε τους καλύτερους  προορισμούς για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές χωρίς πλοίο. Προορισμοί που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα ελληνικά νησιά σου χαρίζουν εξωτικά τοπία, πανέμορφες παραλίες, γραφικούς οικισμούς και φυσικά εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο.

Στα Σύβοτα για εξωτικές διακοπές

Τι θα φάμε στα Σύβοτα: 3 μέρη για καλοκαιρινό γεύμα με θέα! - itravelling.gr

Εάν θέλεις να κολυμπήσεις σε γαλανά νερά ανάμεσα σε κατάφυτες περιοχές, να περπατήσεις μέσα στη θάλασσα για να φτάσεις στην πιο εξωτική παραλία ή να απολαύσεις ηλιοβασίλεμα και φαγητό δίπλα στο κύμα, τότε τα Σύβοτα σε περιμένουν. Το αγκυροβόλι του Μπαρμπαρόσα δεν κράτησε μόνο εκείνον για ημέρες στα Σύβοτα, αλλά σίγουρα κερδίσει και εσένα με την φυσική ομορφιά του συγκεκριμένου προορισμού. Συνδύασε τις διακοπές σου με μια επίσκεψη στην Πάργα για να ολοκληρώσεις την ταξιδιωτική σου εμπειρία. Εάν θέλεις να πάρεις μια δόση ελληνικού νησιού, πολύ κοντά βρίσκονται Παξοί  – Αντιπαξοί, τους οποίους μπορείς να επισκεφτείς με μια σύντομη θαλάσσια ημερήσια εκδρομή. Μη φύγεις από εκεί, εάν δεν κολυμπήσεις στη Μπέλα Βράκα και δεν επισκεφτείς το Κάστρο στην Πάργα.

Γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει…

Θέλεις πελώριες παραλίες με χρυσαφένια άμμο και διάφανα γαλανά νερά; Θέλεις διασκέδαση έως το πρωί ή πολυτελή ξενοδοχεία για να έχεις όλες τις ανέσεις του σπιτιού σου και ακόμα παραπάνω; Εάν σε όλα τα παραπάνω απάντησες θετικά, τότε κάνε κράτηση για τη Χαλκιδική. Κατάφυτες περιοχές με εξωτικές παραλίες, πιο καλοκαιρινά τοπία αλλά και κοσμοπολίτικες περιοχές σε περιμένουν για ένα ταξίδι που θα ενθουσιάσει κάθε είδος ταξιδιώτη. Ιδανικός προορισμός για όσους μένουν στη βόρεια Ελλάδα. Μη φύγεις από την περιοχή, εάν δεν επισκεφτείς τις Καβουρότρυπες, τη Διάπορο, το Φάρο στο Ποσείδι και την Αμμουλιανή.

Στη Λευκάδα για νησί σε στεριά

Για εσένα που δε νιώθεις ότι κάνεις διακοπές εάν εν επισκεφτείς νησί, η ιδανική επιλογή είναι η Λευκάδα. Ένα από τα νησιά του Ιονίου, όπου η πρόσβαση γίνεται οδικώς, θα σου προσφέρει μοναδικές παραλίες, γραφικά χωριουδάκια και φυσικά ανυπέρβλητη θέα. Μη φύγεις, εάν δεν επισκεφτείς τη διάσημη παραλία Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι και το Κάθισμα, ενώ το χωριό του Αγίου Νικήτα, ο φάρος του Λευκάττα και το κάστρο της Αγίας Μαύρας σε περιμένουν για αξέχαστη θέα.

Για wellness διακοπές στην Εύβοια

Ψάχνεις διακοπές για χαλάρωση και ευεξία; Ή προτιμάς περισσότερη περιπέτεια με δραστηριότητες στη φύση και camping μαζί με φίλους; Ό,τι κι αν ζητάς από τις διακοπές σου, η Εύβοια στα προσφέρει απλόχερα. Σε λίγη ώρα θα βρεθείς από το σπίτι σου στον τελικό προορισμό σου με άνετο δρόμο για να διαλέξεις τον καλύτερο προορισμό για εσένα. Η Αιδηψός και τα Γιάλτρα θα σου χαρίσουν μια wellness εμπειρία με πολυτελή ξενοδοχεία και σπα, ενώ δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφτείς τη Λίμνη και την Αγία Άννα για εσένα που αγαπάς το camping. Για περισσότερη δόση Αιγαίου σε περιμένει η νότια πλευρά της με γαλαζοπράσινα νερά και γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς που υπόσχονται μια αξέχαστη καλοκαιρινή διαμονή, όπως την Κάρυστο και το Μαρμάρι. Μη φύγεις από την περιοχή, εάν δεν κάνεις μια ημερήσια εκδρομή προς τα Λιχαδονήσια για το απόλυτο εξωτικό ελληνικό τοπίο.

Για ξέγνοιαστες διακοπές στην Πύλο

Εάν πάλι οι διακοπές για εσένα σημαίνουν απόλυτη χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα και στιγμές ξεκούρασης στο ξενοδοχείο, τότε η Πύλος και τα σύγχρονα all inclusive ξενοδοχεία της σε περιμένουν. Απόλαυσε μοναδικές στιγμές στη διάσημη Βοϊδοκοιλιά, εξερεύνησε τα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής με τα δημοφιλή κάστρα και τη γραφική πλατεία και πες το ναι σε μια βόλτα μέχρι την Κυπαρισσία για ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα.

Στο καλοκαιρινό Πήλιο για βουτιές μαζί με τους Κενταύρους

Μπορεί όταν ακούς Πήλιο, η πρώτη σου σκέψη να είναι ένα χειμερινό ταξίδι και βόλτα στο λιλιπούτειο Χιονοδρομικό Κέντρο του, όμως το Πήλιο δεν είναι μόνο αυτό. Πανέμορφοι οικισμοί σε περιμένουν για μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές με θέα το Παγασητικό κόλπο και εντυπωσιακές παραλίες για βουτιές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Μη φύγεις από το Πήλιο, εάν δεν επισκεφτείς το Μυλοπόταμο, το Χορευτό, το Παπά Νερό και την Πλάκα, ενώ για τη διαμονή σου προτίμησε τις γραφικές Μηλιές, τη Βυζίτσα αλλά και τη Τσαγκαράδα.

Στη Μάνη για καλοκαιρινές διακοπές μέσα στα κάστρα

On the Road || Ταξίδι στη Λακωνική Μάνη όλες τις εποχές του χρόνου! - itravelling.gr

Η Μάνη διαθέτει ομορφιές, που θα σε συγκινήσουν και θα σε κάνουν να την επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Στη Λακωνική Μάνη θα βρεις οικισμούς που σε προκαλούν για περιπάτους με θέα το ηλιοβασίλεμα, όπως στο γραφικό Λιμένι, η Αρεόπολη και το Οίτυλο με πληθώρα ξενοδοχειακών συγκροτημάτων για όλα τα βαλάντια. Για τις βουτιές σου προτίμησε το Ακρωτήρι του Ταίναρο για την καλύτερη καλοκαιρινή εμπειρία, καθώς και τις παραλίες Μαρμάρι και Γερολιμένα . Εάν προσεγγίσεις τη Μεσσηνιακή Μάνη, πες το ναι σε μια βουτιά στην παραλία του Φονέα αλλά και μια επίσκεψη στη Φοινικούντα και την Καρδαμύλη.

iTravelling.gr