Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Οι ιδανικές αποδράσεις για το τριήμερο..



 

Ο καιρός συνεχίζει να μας προκαλεί για ηλιόλουστες αποδράσεις και με την αφορμή του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, αποφασίζουμε να δεχτούμε την πρόκληση και να οργανώσουμε απόδραση σε κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς, που υπόσχονται να μας ξεκουράσουν.

Λακωνική Μάνη για ατμοσφαιρικό τριήμερο
Η ιστορική αυτή περιοχή της Πελοποννήσου  με τα διάφορα χωριά της, τους πύργους, τα πυργόσπιτα και την πέτρα να κυριαρχεί παντού, ενδείκνυται για ένα διαφορετικό τριήμερο, με εικόνες διαφορετικές από αυτές που έχετε συνηθίσει, πιο άγριες, αλλά ταυτόχρονα πιο ατμοσφαιρικές. Περάστε σίγουρα μια βόλτα από το Οίτυλο για να δείτε από κοντά την αγνότητα και τη φθινοπωρινή ηρεμία που το περιβάλλει, αλλά και από το απόκρημνο Λιμένι που αποτελεί έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής. Εκεί κοντά σας περιμένει και η Αρεόπολη που θα σας αφήσει έκθαμβους με τις ολάνθιστες αυλές της, τους πετρόχτιστους πύργους και τα πανέμορφα γραφικά σοκάκια της. Η Βάθεια, στην κορυφή του λόφου, πλημμυρισμένη από διώροφους και τριώροφους επιβλητικούς μανιάτικους πύργους, πολλοί εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε παραδοσιακούς ξενώνες, θα σας εντυπωσιάσει με το πώς αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου, παρ’ όλο που είναι εγκαταλελειμμένη. 

Βόλος για παραδοσιακό τριήμερο
Η όμορφη αυτή πόλη της Θεσσαλίας, στον μυχό του Παγασητικού, σας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε αστική απόδραση, αλλά με πιο παραδοσιακό χαρακτήρα. Βολτάρετε στα νεοκλασικά κτίρια της συνοικίας Παλαιά, στον δυτικό τομέα της πόλης, δείτε το κάστρο του Βόλου, ανεβείτε στον κατάφυτο λόφο της Γορίτσας για να θαυμάσετε τη θέα της πόλης και του λιμανιού και γνωρίστε τη Νέα Ιωνία, μια περιοχή με έντονο το χρώμα της προσφυγιάς, της οποίας οι πρώτοι κάτοικοι ήταν οι «ξεριζωμένοι» πρόσφυγες από τη Σμύρνη και την υπόλοιπη Μικρά Ασία το ’22 –λέγεται, μάλιστα, ότι οι Μικρασιάτες ήταν αυτοί που έφεραν την παράδοση του τσίπουρου στους Βολιώτες. Κι αφού γνωρίσε την πόλη, εξερευνήστε τα τσιπουράδικά του, πιείτε στην υγειά σας παραδοσιακό 25άρι και συνοδέψτε το με θαλασσινά μεζεδάκια, σε παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ύδρα για νησιώτικο τριήμερο
Αν θέλετε να βάλετε λίγο ακόμη νησιώτικο τοπίο και θάλασσα στην απόδρασή σας, η Ύδρα είναι μια εξαιρετική επιλογή που μπορείτε να κάνετε, συνδυάζοντας νησί, θάλασσα, ρομάντζο και ηρεμία. Αποτελεί μια από τις πιο κοντινές νησιώτικες αποδράσεις και σας περιμένει να περιπλανηθείτε στην όμορφη πόλη της, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στα βόρεια του νησιού και να απολαύσετε την πλήρη απουσία αυτοκινήτων. Βολτάρετε στα στενά και πλακόστρωτα σοκάκια, θαυμάστε την ιδιαίτερη, τοπική αρχιτεκτονική των αρχοντικών της Ύδρας, ανηφορίστε στα γραφικά δρομάκια και περπατήστε στην παλαιότερη συνοικία της πόλης, στο μεσαιωνικό οχυρό οικισμό της Κιάφας για να απολαύσετε τη θέα που φτάνει μέχρι την Πελοπόννησο και θυμηθείτε ξανά το καλοκαίρι. Για χαλάρωση, καθίστε για έναν καφέ στην Υδρονέττα και απολαύστε την υπέροχη θέα.

Τρίκαλα Κορινθίας για ορεινό τριήμερο
Τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα, σε υψόμετρο 900 μ., 1000 μ. και 1100 μ. αντίστοιχα, αποτελούν όμορφα, ορεινά κέντρα με διάφορα αξιοθέατα, όπως ο εντυπωσιακός Ναός του Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Τρίκαλα, η Μονή της Παναγίας στα Μεσαία Τρίκαλα, το Αρχοντικό των Νοταράδων και άλλα πετρόκτιστα αρχοντικά στα Άνω Τρίκαλα, όλα φυσικά πλαισιωμένα από βουνά και ελατοδάση. Απολαύστε τη φύση και τον καθαρό αέρα σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα (140 χιλιόμετρα), δοκιμάστε ντόπιο κρέας και κάντε μια εξόρμηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα, που άνοιξε για τη σεζόν με διάφορες δραστηριότητες.