Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο άγνωστος παράδεισος της Χαλκιδικής



Είναι γνωστό σε όλους ότι η Χαλκιδική φημίζεται, αν μη τι άλλο, για τις υπέροχες ακρογιαλιές, με τα ονειρικά νερά που τις περισσότερες φορές μοιάζουν σαν ψεύτικα.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν και τρεις διαδοχικές παραλίες στα σύνορα με το Άγιο Όρος, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ο επίγειος, αλλά άγνωστος προς το ευρύ κοινό, παράδεισος της Χαλκιδικής.

Ο λόγος για την παραλία Τρίμη, η οποία στην ουσία αποτελείται από τρεις διαδοχικούς κόλπους –χωρίζονται μεταξύ τους από πανύψηλα, εντυπωσιακά και άκρως επιβλητικά βράχια–, που αν τους παρατηρήσει κανείς περισσότερο, δίνει την εντύπωση του σχήματος Ω, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που την παρομοιάζουν και με την περίφημη και πολυφωτογραφημένη Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία.

 

Αυτό το πραγματικά ονειρικό καλοκαιρινό σκηνικό προσεγγίζεται από θαλάσσης με ιδιωτικό σκάφος, με κολύμπι από την διπλανή παραλία για τους πιο τολμηρούς ή μέσω μονοπατιού.

Το βίντεο του χρήστη haanity στο youtube θα σας πείσει για του λόγου το αληθές και ίσως σας βάλει σε σκέψεις για την επόμενη καλοκαιρινή σας εξόρμηση.