Μπορεί να είπαμε «αντίο» στο καλοκαίρι, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας δεν μπορούν να προσφέρουν ιδανικές ευκαιρίες για αποδράσεις σε περιοχές με βουνό, δάσος και προορισμούς με καλό φαγητό. Και υπάρχουν διάφορα μέρη της Ελλάδας για να τα απολαύσεις όλα αυτά και να περάσεις καλά ένα Σαββατοκύριακο ή και περισσότερες μέρες. Μια από αυτές τις καλές επιλογές, ειδικά για το φθινόπωρο είναι το Νυμφαίο στη Φλώρινα.

Και μπορεί να το έχεις συνδέσει στο μυαλό σου ως έναν αμιγώς χειμερινό προορισμό αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ιδανικό προορισμό και για το φθινόπωρο και υπάρχουν καλοί λόγοι γι΄ αυτό, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Νυμφαίο Φλώρινας: Ιδανικός καιρός για βόλτες

Σίγουρα είναι ειδυλλιακό να βλέπεις το χιόνι από το παράθυρό σου αλλά για τις βόλτες σου στην περιοχή και για να γνωρίσεις όμορφα μέρη τριγύρω ο φθινοπωρινός καιρός είναι πιο κατάλληλος. Δε θα χρειαστεί να ντυθείς τόσο χοντρά και τα παιδιά θα απολαύσουν περισσότερο τις βόλτες. Η περιοχή φοράει τα χρυσοκίτρινα χρώματά της και το τοπίο είναι μαγικό. Ο συνδυασμός φύσης και αρχιτεκτονικής είναι πολύ αρμονικός. Θα περπατήσεις στα πλακόστρωτα στενά και θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες με όμορφο φόντο.

Γνωριμία με τις αρκούδες στον Αρκτούρο

Ακόμη ένας βασικός λόγος για να επισκεφθείς το φθινόπωρο το Νυμφαίο είναι η ευκαιρία να επισκεφθείς τον Αρκτούρο, το καταφύγιο της καφέ αρκούδας πριν τα συμπαθητικά ζώα πέσουν σε χειμερία νάρκη. Όταν έρθει η ώρα να γνωρίσεις αυτό το όμορφο μέρος, θα αφήσεις το αυτοκίνητό σου στο άνοιγμα πριν το καταφύγιο. Θα περπατήσεις για περίπου 1-2 χιλιόμετρα σε ένα καταπληκτικό φυσικό τοπίο. Εκεί κυριαρχεί η ηρεμία και οι ήχοι της φύσης. Στο καταφύγιο θα έχεις την ευκαιρία να δεις είτε από πιο κοντά είτε από πιο μακριά τις αρκούδες που ζουν εκεί. Θα μάθεις, επίσης και για το σπουδαίο έργο που επιτελείται εκεί.

Χαλαροί ρυθμοί χωρίς πολυκοσμία

Τρίτος λόγος για να βρεθείς στο Νυμφαίο το φθινόπωρο είναι ότι θα βρεις πιο εύκολα το κατάλυμα που θες και η τουριστική κίνηση θα είναι πιο χαλαρή. Κι αυτό γιατί το Νυμφαίο είναι περισσότερο δημοφιλές τους χειμερινούς μήνες. Οι επιλογές σου θα είναι πολύ πιο εύκολες και στο πού θα φας μιας και θα βρίσκεις πιο εύκολα στα δημοφιλή στέκια. Και σίγουρα θα πετύχεις και καλύτερες τιμές στα καταλύματα.

Μάλλον δεν χρειάζεσαι περισσότερους λόγους για να επισκεφθείς αυτή την όμορφη περιοχή της Ελλάδας στην οποία κάθε εποχή έχει κάτι ξεχωριστό να σου προσφέρει… Βάλε στο πλάνο σου την επόμενη απόδραση! Μπορείς πάντα να συνδυάσεις την εκδρομή σου και με μια βόλτα στην όμορφη πόλη της Καστοριάς.