Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νάξος: O απόλυτος γαστρονομικός προορισμός



Στη Νάξο δεν θα μείνετε ποτέ με άδειο στομάχι. Η παραδοσιακή κουζίνα της και τα τοπικά προϊόντα όπως τα τυριά, οι πατάτες και το μέλι θα μαγέψουν τον ουρανίσκο σας.

Στα πανέμορφα ορεινά χωριά του νησιού, όπως την Απείρανθο και το Φιλότι θα βρείτε τα πιο παραδοσιακά ταβερνάκια, στα οποία συχνάζουν και οι ντόπιοι.

Ντουέτο στο χωριό Φιλότι

Το Φιλότι είναι ένα μικρό ορεινό χωριό, με λίγες ταβέρνες και μια κεντρική πλατεία. Με το που φτάσαμε στο Φιλότι οι ντόπιοι μας πρότειναν να πάμε στο Ντουέτο για μεσημεριανό. Δεν μπορούσαμε παρά να ακολουθήσουμε την πρότασή τους. Εξαιρετικό φαγητό με πολύ προσιτές τιμές.

Αμοργινός στην Απείρανθο

Η Απείρανθος είναι το πιο διάσημο χωριό της Νάξου, μόλις λίγα χιλιόμετρα μετά το Φιλότι. Ένα μικρό παραδοσιακό χωριό, πολύ προσεγμένο για τους τουρίστες. Εκεί, μπορείτε να βρείτε μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και φυσικά, όμορφα, μικρά ταβερνάκια. Ο Αμοργινός μας έκανε το κλικ από την πρώτη στιγμή, κυρίως λόγο της βεράντας του που βλέπει θέα όλο το ορεινό τοπίο της Νάξου. Εκτός από ωραία θέα, ο Αμοργινός είχε και πολύ καλό φαγητό.

Παραντίσο στην Αγία Άννα

Κινούμαστε παραλιακά πλέον, προς την παραλία της Αγίας Άννας και τη διάσημη ταβέρνα Παραντίσο. Εκεί, θα πρέπει να κάνετε κράτηση αν πάτε τουριστική περίοδο. Στην Παραντίσο θα βρείτε ό, τι επιθυμεί η ψυχή σας, από θαλασσινά, ψάρια, κρεατικά μέχρι και εξαιρετικά μαγειρευτά πιάτα, τα οποία τα διαλέγετε μόνοι σας μέσα από βιτρίνα. Δική μας πρόταση: Σούπερ καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

 

Μελίμηλον για πρωϊνό

Το Μελίμηλον βρίσκεται στη χώρα της Νάξου και είναι ένα εξαιρετικό μαμαδίστικο μαγαζί για καφέ και πρωινό. Όλα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα. Στο εσωτερικό του μαγαζιού θα βρείτε διακοσμημένα δεκάδες βαζάκια με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού. Η πρότασή μας: Παραγγείλετε ό,τι έχει μέσα τυρί.

Waffle House για γλυκό

Μπορεί το waffle house να μη χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα, όμως θα ήταν κρίμα να μην το αναφέρουμε, καθώς μας κέρδισε με την πρώτη πιρουνιά. Σαφώς μιλάμε για το ίδιο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται σε Βουλιαγμένη και Νέα Πεντέλη. Διαλέξτε βάφλα, διαλέξτε γεύση παγωτού και topping και αφήστε τη ζάχαρη να τρέξει στις φλέβες σας.

Άπειρες επιλογές παγωτού που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις! Η πρότασή μας: ό,τι πάρετε να το συνοδεύσετε με σοκολάτα bueno!