Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο



Η αίγλη του ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της χώρας.

Το καλοκαίρι οι ξένοι τουρίστες είναι μάλλον περισσότεροι από τους Έλληνες ενώ η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του το κάνει πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Κεφαλονιάς.

Το όμορφο και γραφικό Φισκάρδο βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι, στο στενότερο σημείο του καναλιού που χωρίζει την Κεφαλονιά από την Ιθάκη. Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός και είναι από τους λίγους που διασώθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό του 1953.

Έτσι, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει την αρχιτεκτονική παράδοση του νησιού, γνωρίζοντας ένα τη συναρπαστική γοητεία της Κεφαλονιάς. Τα πολύχρωμα σπίτια του, με φόντο το πράσινο της φύσης και το μπλε της θάλασσας συνθέτου εδώ έναν ολοζώντανο πίνακα ζωγραφικής.

Το λιμανάκι του Φισκάρδου γεμίζει αμέτρητα σκάφη, ενώ το λιμάνι του συνδέει την Κεφαλονιά με την Ιθάκη και τη Λευκάδα. Δημοφιλείς είναι οι παραλίες Φώκι, Έμπλυση και Αγία Ιερουσαλήμ ενώ αν ακολουθήσετε τον δρόμο προς την Άσσο θα απολαύσετε τις βουτιές σας στον φημισμένο Μύρτο.

ΦΙΣΚΑΡΔΟ

ΦΙΣΚΑΡΔΟ

ΦΙΣΚΑΡΔΟ

ΦΙΣΚΑΡΔΟ

ΦΙΣΚΑΡΔΟ

ΦΙΣΚΑΡΔΟ