Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κατάκολο: Ένας ιδανικός προορισμός και για τον χειμώνα



Είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η νησιωτική του αύρα, τα χρώματα του, αλλά και οι φυσικές ομορφιές του τοπίου «στέλνουν» το Κατάκολο ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Ωστόσο, η γραφική αυτή κωμόπολη της Ηλείας αποτελεί ιδανική επιλογή και για τον χειμώνα, αφού σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και μία άλλη πλευρά του.

Το Κατάκολο είναι παραλιακό και βρίσκεται στη δυτική Ηλεία, στην περιοχή της αρχαίας Φείας, ενώ είναι το σημερινό λιμάνι της πρωτεύουσας του νομού. Γραφικό με έντονο το παραδοσιακό χρώμα, συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Στην είσοδο του λιμανιού δεσπόζουν οι παλιές σταφιδαποθήκες που αναπαλαιωμένες τώρα έχουν μετατραπεί σε καφετέριες και ταβέρνες δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα. Η περιοχή είναι περιτριγυρισμένη από χώρους μεγάλης ιστορικής σημασίας και απαράμιλλου φυσικού κάλλους.
Εξάλλου, ο επισκέπτης έχει την τύχη να περπατήσει στον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και να έρθει σε επαφή με τον χώρο που διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες.