Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ελληνική παραλία στις καλύτερες του κόσμου



Tiς 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2017 αποκάλυψε ταξιδιωτικός ιστότοπος και δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει έστω και μία ελληνική.

Με την πρώτη θέση να ανήκει στην παραλία Μπάιο ντο Σάντσο στην Βραζιλία, λόγω των κρυστάλλινων νερών της και της πανοραμικής της θέας από ψηλά, το Ελαφονήσι της Κρήτης βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης.
 

 
 
Ελαφονήσι, Κρήτη Ελαφονήσι, Κρήτη

Εχοντας χρυσαφένια και ροζ αμμουδιά, ζεστή και καθαρή θάλασσα και καθόλου βράχους,το Ελαφονήσι ξεχώρισε για ακόμη μία φορά, αφήνοντας «πίσω του» παραλίες από τα νησιά Γκαλαπάγκος, τις Σεϋχέλλες, την Τζαμάικα κλπ.

 
Ελαφονήσι, Κρήτη Ελαφονήσι, Κρήτη

Μπορεί για όσους από εμάς έχουν πάει στην πανέμορφη παραλία της Κρήτης, η 9η θέση να μην μας φαίνεται ικανοποιητική, ωστόσο η ιστοσελίδα δημοσίευσε και ξεχωριστή λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, όπου εκεί το Ελαφονήσι καταλαμβάνει την 2η θέση (και την 1η η παραλία Λα Κόντσα στην Ισπανία).

Εκτός αυτού, ανάμεσα στο top 10 από τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, στην 7η θέση βρίσκεται η παραλία του Μπάλου στην Κρήτη και στην 8η θέση η παραλία Κλέφτικο ή τα «Θαλασσινά Μετέωρα», όπως πολλοί την αποκαλούν στην Μήλο.

 
Μπάλος, Κρήτη Μπάλος, Κρήτη
 
Μπάλος, Κρήτη Μπάλος, Κρήτη

Η χώρα μας μάλιστα είναι η μόνη στην λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που έχει τόσες παραλίες στο top 10 , με την Ισπανία να έχει 2, την Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο από 1.

Γιατί σαν την Ελλάδα πουθενά...

 
Κλέφτικο, Μήλος Κλέφτικο, Μήλος
 
Κλέφτικο, Μήλος Κλέφτικο, Μήλος