Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αρκοί: Το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων με τις υπέροχες παραλίες..ΕΙΚΟΝΕΣ



Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησάκι των Δωδεκανήσων που θα προσφέρει στον επισκέπτη απίστευτες εικόνες και στιγμές ηρεμίας.

Ο προορισμός εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Πάτμου –από όπου αναχωρούν δρομολόγια για Αρκιούς, Μαράθι και Λειψούς– και μια ανάσα από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, οι ακτές της οποίας είναι μάλιστα ορατές.

Η όμορφη θέα, το αξιοζήλευτο φυσικό σκηνικό, οι ονειρικές παραλίες και η ηρεμία που επικρατεί θα σας μαγέψουν. Σημείο αναφοράς των Αρκιών είναι οι εκπληκτικές ακτές τους.

Η πιο φημισμένη ονομάζεται Τηγανάκια, η οποία ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα σαν πισίνας νερά και το βραχώδες τοπίο που απλώνεται ολόγυρά της. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με το αυτοκίνητο μέχρι ενός σημείου και στη συνέχεια πεζή.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφτείτε τα ερείπια του παλιού ιταλικού παρατηρητηρίου από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα σπήλαια, που λειτουργούσαν ως καταφύγια, καθώς και την εκκλησία της Παναγίας της Παντάνασσας στα ερείπια του παλιού οικισμού του νησιού.