Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Αλάσκα- 5 λόγοι για να πάτε κρουαζιέρα στον βόρειο πόλο του πλανήτη μας



Το ταξίδι στην Αλάσκα δεν το κάνεις εύκολα εάν δεν μένεις στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, είναι ένα ταξίδι που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο θέλουν να κάνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Δικαίως, καθώς είναι μια εμπειρία ζωής, ειδικά εάν αποφασίσετε να το οργανώσετε σωστά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Αλάσκα είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για να ταξιδέψετε με κρουαζιερόπλοιο. Παρακάτω, θα βρείτε μόνο πέντε από τους δεκάδες λόγους για τους οποίους αξίζει να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της παγωμένη αυτής πολιτείας των ΗΠΑ μέσα από την ομορφιά της θάλασσάς της.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να δείτε πραγματικά την Αλάσκα
Η 49η πολιτεία της Αμερικής καλύπτεται από μεγάλα παγωμένα βουνά, άγρια Φύση και μεγάλες εκτάσεις νερού. Εάν έπρεπε να κανονίσετε διακοπές για να δείτε ολόκληρη την περιοχή, θα έπρεπε να πάρετε κάποιο τρένο, να πετάξετε με αεροπλάνο, να περάσετε στην απέναντι όχθη με πλοίο και φυσικά, να νοικιάσετε δικό σας αμάξι. Με άλλα λόγια, είναι σχεδόν απίθανο να δείτε όλη την Αλάσκα χωρίς να σας οργανώσει το ταξίδι κάποιος. Αντίθετα, με την επιλογή της κρουαζιέρας θα καταφέρετε να δείτε το μεγαλύτερο κομμάτι της μέσα στον περιορισμένο χρόνο που έχετε διακοπές. Εξάλλου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάτε βλέποντας την άγρια Φύση και τα χιονισμένα βουνά. Όταν λοιπόν, θα επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της Αλάσκα, το Τζούνο, την πόλη Σίτκα ή ακόμη και το Κέτσικαν θα νιώσετε απόλυτη άνεση και οικειότητα καθώς θα έχετε την βάση σας εν πλω.

 

Σας δίνει την ευκαιρία να ζήσετε πραγματικά μέσα στη Φύση
Το να ανακαλύψετε την Αλάσκα με πλοίο, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μην χάσετε λεπτό από την επαφή σας με τη Φύση. Θα έχετε την θέα των παγωμένων βουνών αλλά και της θαλάσσιας ζωής κάθε φορά που θα σηκώνετε το βλέμμα σας. Στην Αλάσκα μπορείτε να κάνετε μια σειρά από εξωτερικές δραστηριότητες, όπως είναι το καγιάκ, η αναρρίχηση ή και η βόλτα με ελικόπτερο. Όπως και να αποφασίσετε να περάσετε το ταξίδι σας, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε πως βρίσκεστε σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του κόσμου. Εκμεταλλευτείτε κάθε λεπτό άγριας ομορφιάς που αντικρίζετε.

 

k2

 

Θα έρθετε πάρα πολύ κοντά με την άγρια Φύση της χώρας
Ακόμη ένας λόγος για να επισκεφτείτε την Αλάσκα, είναι τα πολλά και διαφορετικά άγρια ζώα που κατοικούν εκεί. Από το πλοίο θα δείτε τουλάχιστον έναν από τους 30,000 αετούς της περιοχής να ψάχνει για τροφή στο νερό, πανέμορφες φώκιες, παιχνιδιάρες φάλαινες, χρωματιστές φρατερκούλες και άλλα. Ενώ στις εκδρομές που θα κάνετε στην στεριά, θα φτάσετε σε απόσταση αναπνοής με τις καφέ και μαύρες αρκούδες που τριγυρνούν στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας, τις κατσίκες του βουνού κοντά στο Τζούνο αλλά και στο Glacier Bay National Park.

 

Είναι το όνειρο κάθε φωτογράφου
Εάν ψάξετε στο διαδίκτυο τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία του κόσμου, σίγουρα θα σας εμφανίσει αποτελέσματα από το Glacier Bay National Park, το βουνό Fairweather με την παγωμένη κορυφή, και φυσικά τα καταπράσινα δάση της περιοχής. Αυτό είναι ένα μαγευτικό τοπίο στο οποίο οι περισσότεροι επαγγελματίες και μη, φωτογράφοι στον κόσμο ονειρεύονται να πατήσουν ένα κλικ. Το ταξίδι με την κρουαζιέρα θα σας χαρίσει στιγμές άξιες για να τις απαθανατίσετε, ενώ οι εκδρομές στη στεριά θα σας κάνουν «ένα» με το στοιχείο λήψης σας.

Δεν θα είναι πάντα ίδια
Τέλος, ο πιο σημαντικός λόγος για να επισκεφτείτε την Αλάσκα όσο νωρίτερα γίνεται, είναι το φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Οι πάγοι λιώνουν και οι θησαυροί της πανέμορφης αυτής πολιτείας αρχίζουν και εξαφανίζονται. Οι ντόπιοι κιόλας λένε, πως τα πουλιά έχουν ήδη ξεκινήσει να εξαφανίζονται ενώ οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν και τα θαλάσσια ζώα. Αρπάξτε λοιπόν, την ευκαιρία όσο μπορείτε να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία στη Φύση και κλείστε άμεσα την κρουαζιέρα σου για την Αλάσκα διότι μπορεί να μην είναι ίδια όταν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε!

k5