Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

παγοι



Αλάσκα- 5 λόγοι για να πάτε κρουαζιέρα στον βόρειο πόλο του πλανήτη μας

Το ταξίδι στην Αλάσκα δεν το κάνεις εύκολα εάν δεν μένεις στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, είναι ένα ταξίδι που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο θέλουν να κάνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Δικαίως, καθώς είναι μια εμπειρία ζωής, ειδικά εάν αποφασίσετε να το οργανώσετε σωστά.



Συναγερμός: H Αρκτική ξεπαγώνει

Ακρως ανησυχητικά για το μέλλον της ανθρωπότητας αλλά και του παγκόσμιου οικοσυστήματος είναι τα όσα αναφέρονται σε νέα έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ).

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική όχι μόνο αλλάζει γρήγορα και δραστικά την περιοχή αλλά δυστυχώς πρόκειται για μη αναστρέψιμη κατάσταση!



Ανακάλυψη της ΝASA: Η Ανταρκτική λιώνει... από κάτω!

Την αιτία που προκαλεί πιθανότατα το λιώσιμο παγετώνων και τη δημιουργία λιμνών και ποταμών στη δυτική Ανταρκτική λέει ότι ανακάλυψε η NASA.

Πρόκειται για μια πηγή γεωθερμικής ενέργειας, γνωστή ως μανδυακό διάπυρο, που εντοπίζεται βαθιά κάτω από την περιοχή Marie Byrd Land της νοτιότερης ηπείρου του πλανήτη μας.



«SOS» από τον ΟΗΕ: Στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών οι πάγοι στους πόλους

Η έκταση των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική και την Ανταρκτική τον περασμένο μήνα ήταν η μικρότερη που καταγράφηκε ποτέ τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός του ΟΗΕ, ενώ οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.



Οι πάγοι υποχώρησαν φέτος σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα

Η έκταση των ωκεανών και θαλασσών του πλανήτη που είναι καλυμμένοι από επιπλέοντες πάγους, είναι πλέον η μικρότερη που έχει ποτέ καταγραφεί, από τότε που άρχισαν οι σχετικές δορυφορικές παρατηρήσεις στη δεκαετία του 1970. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα πρόκειται επίσης για αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ των τελευταίων χιλιετιών.



Ανταρκτική: Λιώνουν οι πάγοι με αυξημένους ρυθμούς - Ανησυχούν οι επιστήμονες

Με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική, με τους δορυφόρους να πιστοποιούν το φαινόμενο.

Βρετανοί επιστήμονες συνέκριναν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει από δορυφόρους τα τελευταία 25 χρόνια τα οποία δείχνουν πως, οι μεγάλοι παγετώνες στην περιοχή χάνουν σε ύψος έως και επτά μέτρα ανά έτος.