Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αγαθονήσι: Διακοπές στον ακριτικό παράδεισο..



Όταν σκεφτόμαστε καλοκαιρινές διακοπές, το πρώτο νησί που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το Αγαθονήσι! Καλά όχι, αλλά το ακριτικό νησί είναι ένας από τους πιο καλά κρυμμένους θησαυρούς του Αιγαίου και αξίζει την προσοχή μας!

Στο Ferryhopper, μπορείς να βρεις αναλυτικές πληροφορίες για διακοπές στο Αγαθονήσι, να μάθεις τις τοπ παραλίες και αξιοθέατα, και να συγκρίνεις βρεις ακτοπλοϊκά και δρομολόγια για Αγαθονήσι το 2022. Ανακάλυψε το νησί των Δωδεκανήσων και κλείσε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αγαθονήσι στο Ferryhopper!

Το λιμάνι του Αγαθονησίου

Το γραφικό λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στο Αγαθονήσι 

Αξιοθέατα στο Αγαθονήσι

Το Αγαθονήσι είναι ένα μικρό νησάκι στο βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων, κοντά στη Σάμο και τους Λειψούς. Στο ανεξερεύνητο νησί, ευχαριστιέσαι απόλυτη χαλάρωση, ήσυχες παραλίες, νόστιμο φαγητό και αυθεντική νησιωτική ζωή.

Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες είτε με τα πόδια μέσα από όμορφα μονοπάτια είτε δια θαλάσσης. Αν ψάχνεις για τις καλύτερες παραλίες στο Αγαθονήσι, προτείνουμε να επισκεφτείς τη Σπηλιά, το Βαθύ Πηγάδι, το Γαϊδουραύλακο, τον Τσαγγάρη, τον Άγιο Γεώργιο, το Αμμουδάκι και το Καθολικό. Υπάρχουν ακόμα περισσότερες όμορφες παραλίες στο Αγαθονήσι. Οι περισσότερες έχουν βότσαλο, κάποια αρμυρίκια και απίθανα νερά.

Μπορείς, επίσης, να ναυλώσεις ένα μικρό σκάφος και να εξερευνήσεις τις πιο απομακρυσμένες παραλίες ή να επισκεφτείς τα κοντινά νησάκια και τις βραχονησίδες, όπως το Γλάρο, τα Νερά, το Ψαθονήσι και το Κουνέλι.

Tip: το Αγαθονήσι και τα γύρω νησιά ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000, μιας και είναι σημαντικός βιότοπος για πολλά είδη σπάνιων πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή.

Στο νησί, μπορείς επίσης να εξερευνήσεις αγνά τοπία και να θαυμάσεις μοναδικά εκκλησάκια. Αν σου αρέσει η πεζοπορία, μπορείς να περπατήσεις από τον Άγιο Ιωάννη στον Άγιο Χαράλαμπο, με δώρο θέα στα γειτονικά νησιά και το Αιγαίο! Αξίζει ακόμα να επισκεφτείς τους βυζαντινούς Θόλους κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο ανατολικό κομμάτι του νησιού, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Αγαθονήσι.

Όσο για το φαγητό, το Αγαθονήσι φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, για τα μαγειρευτά και τα τυριά του. Δοκίμασε κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες, αχνιστά μύδια, τυροπιτάκια με φρέσκια μυζήθρα, αρνί λεμονάτο, γλυκά με μέλι, και υπέροχο ούζο! Μια καλή ευκαιρία είναι τα μεγάλα πανηγύρια όπως του Δεκαπενταύγουστου και του Αγίου Παντελεήμονα.

Tip: αν σ’ έψησε το Αγαθονήσι, ρίξε μια ματιά σε ακόμα περισσότερα νησιά για ήρεμες διακοπές.

Βάρκες στο λιμάνι του Αγαθονησίου

Ψαροκάικα στο λιμάνι του Αγαθονησίου

Πώς πάω στο Αγαθονήσι

Το Αγαθονήσι συνδέεται με πλοίο με άλλα νησιά των Δωδεκανήσων και του Βορείου Αιγαίου όλο τον χρόνο. Μπορείς εύκολα να ταξιδέψεις από τη Σάμο, την Πάτμο, τη Ρόδο, τη Σύμη και άλλα νησιά προς το Αγαθονήσι το 2022. Το κεντρικό λιμάνι του νησιού, ο Άγιος Γεώργιος, εξυπηρετεί όλα τα δρομολόγια προς το Αγαθονήσι. Βρες τις πιο δημοφιλείς ακτοπλοϊκές γραμμές για Αγαθονήσι παρακάτω.

Σάμος - Αγαθονήσι

Το δρομολόγιο Σάμος - Αγαθονήσι είναι σε λειτουργία όλο τον χρόνο και συνήθως εξυπηρετείται από 3 ακτοπλοϊκές εταιρείες: την SAOS Ferries, την Dodekanisos Seaways και την Kalymnos Maritime Co. (ΑΝΕ Καλύμνου). Το 2022, τα δρομολόγια πλοίων προς Αγαθονήσι είναι καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η διάρκεια του ταξιδιού από το λιμάνι του Πυθαγορείου στη Σάμο προς το Αγαθονήσι κυμαίνεται από 35 λεπτά έως 1 ώρα και 20 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου. Το ταχύπλοο που συνδέει τη Σάμο με το Αγαθονήσι φτάνει στο νησί σε 35 λεπτά. Το πρώτο πλοίο φεύγει για Αγαθονήσι συνήθως στις 08:00 και το τελευταίο πλοίο αναχωρεί στις 15:30.

Τα εισιτήρια πλοίων για Αγαθονήσι από Σάμο ξεκινούν από 7,5€. Μπορείς να κλείσεις φθηνά ακτοπλοϊκά για Αγαθονήσι από Σάμο online στο Ferryhopper στις ίδιες τιμές με τις ακτοπλοϊκές.

Πάτμος - Αγαθονήσι

Μπορείς να πας από την Πάτμο στο Αγαθονήσι με πλοίο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 με επιπλέον δρομολόγια από το Μάιο έως τον Οκτώβριο. Το καλοκαίρι, υπάρχουν καθημερινά πλοία προς το Αγαθονήσι. Οι εταιρείες που εξυπηρετούν το δρομολόγιο Πάτμος - Αγαθονήσι είναι οι SAOS FerriesDodekanisos Seaways και Kalymnos Maritime Co. (ΑΝΕ Καλύμνου).

Το ταξίδι προς το Αγαθονήσι από την Πάτμο διαρκεί από 45 λεπτά έως περίπου 2 ώρες. Στη γραμμή λειτουργεί και ταχύπλοο πλοίο. Το πρώτο πλοίο φεύγει συνήθως στις 08:30 το πρωί, ενώ το τελευταίο αναχωρεί στις 18:00.

Η τιμή των ακτοπλοϊκών για το δρομολόγιο Πάτμος - Αγαθονήσι είναι 8-16€. Στο Ferryhopper, μπορείς να βρεις όλα τα δρομολόγια προς Αγαθονήσι και να κλείσεις online ακτοπλοϊκά από Πάτμο για Αγαθονήσι εύκολα και γρήγορα.

Το λιμάνι της Πάτμου

Μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι της Πάτμου

Ρόδος - Αγαθονήσι

Με την Dodekanisos Seaways, μπορείς να ταξιδέψεις από Ρόδο προς Αγαθονήσι με πλοίο όλο τον χρόνο. Συνήθως, υπάρχουν 2-3 εβδομαδιαία δρομολόγια προς το Αγαθονήσι από τη Ρόδο ανεξάρτητα με την εποχή.

Η διάρκεια του ταξιδιού είναι λίγο παραπάνω από 5 ώρες και τα πλοία που εξυπηρετούν τη σύνδεση Ρόδος - Αγαθονήσι είναι ταχύπλοα. Για το 2022, το πλοίο για Αγαθονήσι αναχωρεί από το λιμάνι της Ρόδου είτε στις 08:00 είτε στις 13:00.

Το κόστος των ακτοπλοϊκών Ρόδος - Αγαθονήσι είναι 54€. Μπορείς να κλείσεις τα εισιτήρια σου για Αγαθονήσι από Ρόδο online στο Ferryhopper με λίγα μόνο κλικ!

Σύμη - Αγαθονήσι

Το δρομολόγιο Σύμη - Αγαθονήσι είναι συνήθως διαθέσιμο όλο τον χρόνο, αν και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ανάλογα με τη χρονική περίοδο. Μπορείς να πάρεις το πλοίο από Σύμη για Αγαθονήσι 1-2 φορές την εβδομάδα. Η γραμμή εξυπηρετείται από την Dodekanisos Seaways.

Το ταξίδι από την Σύμη προς το Αγαθονήσι διαρκεί σχεδόν 4,5 ώρες και εξυπηρετείται από ταχύπλοα. Το πλοίο αναχωρεί από τη Σύμη τις πρωινές ώρες, συνήθως γύρω στις 09:00.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Σύμη για Αγαθονήσι κοστίζουν γύρω στα 41€. Στο Ferryhopper, μπορείς να βρεις όλα τα τελευταία δρομολόγια πλοίων για Αγαθονήσι από Σύμη για το 2022 και να κλείσεις ακτοπλοϊκά online χωρίς έξτρα κόστος!

Πλοίο από Ρόδο για Αγαθονήσι

Πλοίο της Dodekanisos Seaways από Ρόδο για Αγαθονήσι

Πού μπορώ να κλείσω εισιτήρια για Αγαθονήσι online;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια και τα εισιτήρια πλοίων προς Αγαθονήσι για το 2022, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Χάρτη δρομολογίων του Ferryhopper και να κλείσεις το ταξίδι σου των ονείρων σου άμεσα! Φύγαμε Αγαθονήσι!