Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 -
Μέτριο

23 °C

Σήμερα, 19. Σεπτεμβρίου 2020

Ξύδι και καλαμποκάλευρο για να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτιΤα μυρμήγκια ταλαιπωρούν πολλά νοικοκυριά, αλλά μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτά:

 1. Ταλκ
  Κανείς δεν γνωρίζει το γιατί, αλλά το ταλκ απωθεί τα μυρμήγκια, τα οποία δεν περπατάνε πάνω σ’ αυτό. Βάλτε ταλκ σε πόρτες και παράθυρα για να δημιουργήσετε «ασπίδες» στο σπίτι.
 2. Λευκό ξύδι
  Αναμίξτε το με νερό και κάντε ένα πέρασμα με πανί σε όλους τους πάγκους και τα πατώματα. Εκτός από τα μυρμήγκια, απωθεί και τις μυρωδιές! Επίσης, αν έχετε εντοπίσει την φωλιά των μυρμηγκιών, μπορείτε να ρίξετε μπόλικο λευκό ξίδι με νερό για να την διαλύσετε οριστικά.
 3. Καλαμποκάλευρο
  Χρησιμοποιήστε το όπως και το ταλκ. Μόνο που αυτό, αντί απλά να απωθεί, σκοτώνει κιόλας τα μυρμήγκια που το τρώνε.
 4. Κατακάθι από καφέ φίλτρου
  Όταν ετοιμάσετε καφέ, μην πετάξετε το κατακάθι που έχει μείνει στο φίλτρο. Αυτοί οι κόκκοι είναι ένα πολύ καλό υλικό στην απώθηση των μυρμηγκιών.
 5. Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη
  Η ζάχαρη άχνη είναι το δόλωμα και η μαγειρική σόδα είναι το αγκίστρι. Τα μικρά έντομα έλκονται από τη ζάχαρη, αλλά μαζί με αυτήν τρώνε και τη μαγειρική σόδα. Όταν συμβαίνει αυτό, η σόδα αντιδρά στο στομάχι τους με μια όξινη ουσία που έχουν για να προστατεύονται, και τα σκοτώνει.
 6. Κανέλλα
  Με μια μπατονέτα σχηματίστε μια γραμμή με σκόνη κανέλλας γύρω από όλες τις εισόδους των μυρμηγκιών στο σπίτι.

Πληροφορίες: iatropedia.gr