Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 -

Τι πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε δροσερό το κρεβάτι σαςΣε περιόδους που το θερμόμετρο αγγίζει τους 40 βαθμούς και όλα γύρω είναι αποπνικτικά ψάχνουμε τρόπους για να καταπολεμήσουμε τη λαίλαπα που λέγεται καύσωνας. Τι γίνεται, όμως, τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού που η ζέστη καλά κρατεί και ο ύπνος γίνεται μαρτύριο;

Σεντόνια

Στρώστε δροσερά υφάσματα. Επιλέξτε βαμβακερά σεντόνια ή βαμβακερά με πολυεστέρα που είναι πιο απορροφητικά αλλά και πιο δροσερά από τα υπόλοιπα. Επίσης η μαξιλαροθήκη που έρχεται σε άμεση επαφή με το πρόσωπό σας μπορεί να είναι βαμβακερή ή ακόμα από σατέν ύφασμα. Ένα άλλο μυστικό είναι να γυρνάτε τακτικά πλευρά στο μαξιλάρι σας έτσι ώστε να το αισθάνεστε πιο δροσερό.

 Ειδικοί λένε πως είναι απαραίτητο να φοράτε έστω και κάτι ελαφρύ κατά τη διάρκεια του ύπνου καθώς αν είναι βαμβακερό απορροφά τον ιδρώτα από το σώμα μας και κάνει όσο γίνεται πιο δροσερό τον ύπνο σας.

Tips:

 Τις καυτές μέρες του καλοκαιριού είναι σωστό να έχετε ένα μπουκαλάκι με δροσερό νερό στο κομοδίνο σας. Αν η ζέστη είναι τόσο έντονη και σας ξυπνήσει ραντίστε το σώμα σας, χέρια, πόδια, στέρνο με λίγο από το δροσερό νερό. Όσο το νερό εξατμίζεται από το δέρμα σας τόσο θα παγώνει η περιοχή.

Ένα άλλο δοκιμασμένο μυστικό είναι να μην καλύπτετε τα άκρα σας με ρούχα ή σεντόνι. Η θερμότητα ως γνωστόν διαφεύγει από αυτά, οπότε μην την εγκλωβίζετε στο σώμα σας.

Μια πιο τολμηρή επιλογή είναι να βρέξετε το κεφάλι σας λίγο πριν πάτε για ύπνο. Καθώς το νερό εξατμίζεται, θα νιώθετε κάποια δροσιά.

Βέβαια αν είστε ακόμα πιο σκληροπυρηνικοί μπορείτε να υιοθετήσετε την συνήθεια των Αιγύπτιων που χρησιμοποιούσαν αντί για κουβέρτα ένα σεντόνι ή μια πετσέτα τα οποία και έβρεχαν πριν κοιμηθούν.