Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συμβουλές για να μην έχεις "ατυχήματα" στο ξύρισμα



Είναι στη καθημερινή ρουτίνα των περισσότερων γυναικών και γίνεται ιδιαίτερα επιτακτικό, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Το ξύρισμα είναι η πιο εύκολη, ανώδυνη και ανέξοδη μέθοδος αποτρίχωσης εδώ και πολλά χρόνια.

Όσα χρόνια όμως και αν επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία, θα υπάρχουν πάντοτε αυτές οι φορές που θα κοπείς και θα τραυματίσεις σε μερικά σημεία τα πόδια σου (κυρίως γύρω από τα γόνατα), δημιουργώντας μικρές, αντιαισθητικές πληγές, οι οποίες όπως επισημαίνουν οι δερματολόγοι μπορεί να εξελιχθούν σε φλεγμονές.

 

Πώς θα τις αποφύγεις, λοιπόν;

#1. Σωστή αρχή= Απολέπιση
Σύμφωνα με δερματολόγους, καλό θα ήταν να κάνεις απολέπιση πριν το ξύρισμα, προκειμένου να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και να εμφανιστούν με αυτόν τον τρόπο οι μικρές- «κρυμμένες» τριχούλες.

#2. Σωστή κατεύθυνση
Για να αποφύγεις τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς, αλλά και το να κοπείς, ξύρισε τα πόδια σου πάντα με φορά αυτή που μεγαλώνουν- αναπτύσσονται οι τρίχες.

#3. Σωστή θερμοκρασία
Η θερμοκρασία του νερού, μπορεί επίσης να επηρεάσει το ξύρισμα ... Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό , που θα ανοίξει τους θύλακες και τους πόρους του δέρματος ενώ παράλληλα θα κάνει τις τρίχες πιο μαλακές.

#4. Σωστά εργαλεία
Ιδιαίτερα αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη και κάθε φορά που ξυρίζεσαι κόβεσαι, τότε καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς ξυραφάκια με πολλαπλές λεπίδες, καθώς οι πιθανότητες του να τραυματίσουν το δέρμα είναι σαφώς περισσότερες, όπως επισημαίνουν μερικοί δερματολόγοι. Αντί αυτού, χρησιμοποίησε ξυραφάκια με μονή ή διπλή λεπίδα και πρόσεξε πάντα να υπάρχει η προστατευτική λωρίδα στο πάνω μέρος.

#5. Σωστές κινήσεις
Απόφυγε τις άγαρμπες, βίαιες κινήσεις- προς Θεού μη ξυρίσεις τα πόδια σου αν βιάζεσαι να φύγεις γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν γλυτώνεις το να κοπείς- και μη ξεχνάς να δείχνεις την απαραίτητη προσοχή!