Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Συμβουλές για το κρύο απο... Ρωσία!



Η Julia Glukhikh, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, έχει ζήσει θερμοκρασίες που φθάνουν το -51 ° C στη γενέτειρά της στη Σιβηρία. Δείτε τι προτείνει να κάνουμε όταν έχει κρύο για να προστατευτούμε…

Η Τζούλια δήλωσε ότι “μόλις η θερμοκρασία πάει κάτω από -30 ° C, σταματάς να αισθάνεσαι σημαντική διαφορά”.
Ο 21χρονη προτείνει: “Ντυθείτε ζεστά με πολλαπλά στρώματα ρούχων και φορέστε ένα ζεστό ζευγάρι μπότες».
“Είναι αρκετά συνηθισμένο για τα σχολεία να σταματούν τα μαθήματα όταν είναι πολύ δριμύ το κρύο, αλλά το κατά πόσον τα σχολεία θα κλείσουν εξαρτάται από την ηλικία των μαθητών και τη θερμοκρασία. Τα μαθήματα του δημοτικού σχολείου είναι πιο πιθανό να ακυρωθούν σε περίπτωση ψύχους», λέει η 21χρονη.
“Επίσης, στη Ρωσία, επειδή το κρύο είναι έντονο, έχουμε θέρμανση όλο το χρόνο, έτσι όταν είμαι στο σπίτι δεν υποψιάζομαι ότι έξω μπορεί να έχει τόσο κρύο».
Οι συμβουλές για προστασία από το κρύο
Οι πέντε κορυφαίες συμβουλές της Julia για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών είναι οι εξής:

1.Ντυθείτε ζεστά και μην υποτιμάτε το κρύο.
2.Πιείτε ζεστά ροφήματα, αλλά ποτέ μην το κάνετε αυτό όταν ήδη βρίσκεστε έξω στο κρύο. Περιμένετε μέχρι να μπείτε σε κάποιον εσωτερικό χώρο.
3.Φάτε μέλι. Σας θερμαίνει πολύ γρήγορα. Βάλτε δύο κουταλάκια του γλυκού στο τσάι σας. Αλλά πάλι, μην τρώτε μέλι όταν πρόκειται σύντομα να βγείτε έξω στο κρύο.
4.Όταν περιμένετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μείνετε μέσα σε κάποιο κοντινό κατάστημα ή καφέ, αντί να περιμένετε το λεωφορείο στη στάση.
5.Και πάλι! μην υποτιμάτε το κρύο, εάν αισθανθείτε αδιαθεσία ή έχετε χάσει την αίσθηση σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας και η κατάσταση αυτή δεν βελτιώνεται μετά την είσοδό σας σε κάποιο ζεστό μέρος, θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.