Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Quiz- Ποιο είναι το κατάλληλο αντηλιακό για εσένα



Έχεις τολμήσει να κάνεις το πρώτο σου μπάνιο; Αν η απάντηση είναι θέτικη σου έχω άλλη μια ερώτηση- παγίδα: είσαι σίγουρη ότι έχεις χρησιμοποιήσει το σωστό αντηλιακό; Φωτότυπος είναι η μαγική εκείνη λέξη που προσδιορίζει το δείκτη αντηλιακής προστασίας που πρέπει να έχει το αντηλιακό μας, ενώ ο ίδιος ο φωτότυπος με την σειρά του προσδιορίζεται από τα χαρακτηριστικά που έχουμε και τα χρώματά μας. Παρακάτω, ετοιμάσαμε για σένα ένα τεστ που θα σε βοηθήσει α) να βρεις τον φωτότυπό σου (από 1-5) και β) το αντηλιακό που σου ταιριάζει απόλυτα. Και τι μας κάνει Α+Β; Ασφαλείς βουτιές, χωρίς εγκαύματα κι εκείνη την πολύ κακή αίσθηση τραβήγματος!

 

1.Η επιδερμίδα σου είναι:

α) Ανοιχτόχρωμη με φακίδες

β) Πολύ ανοιχτόχρωμη

γ) Μεσαία

δ) Σταρένια

ε) Σκουρόχρωμη- μελαχρινή

 

2.Το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου είναι:

α) Κόκκινο

β) Ξανθό

γ) Καστανόξανθο

δ) Καστανό σκούρο

ε) Μαύρο

 

3.Πώς θα περιέγραφες τον τύπο της επιδερμίδα σου;

α) Πολύ λιπαρό

β) Μικτό, ξηρό στους αγκώνες και κάποια άλλα σημεία και λιπαρό στην πλάτη κυρίως

γ) Κανονικό και νιώθω πολύ τυχερή γι' αυτό

δ) Πιο ξηρό κι από την Σαχάρα

ε) Λιπαρό

 

4.Μαυρίζεις...

α) Σχεδόν ποτέ

β) Δύσκολα

γ) Αρκετά

δ) Εύκολα

ε) Από τα πρώτα λεπτά ηλιοθεραπείας

 

5.Έστω ότι εκτίθεσαι στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, κοκκινίζεις;

α) Σχεδόν πάντα

β) Εύκολα

γ) Κάποιες φορές

δ) Σπάνια

ε) Ποτέ!

 

6.Το καλοκαίρι, πόσες ώρες εκτίθεσαι στον ήλιο κατά μέσο όρο;

α) Λιγότερο από 20 λεπτά. Αποφεύγω τον ήλιο

β) 20-60 λεπτά. Παν μέτρον άριστον!

γ) Μια ώρα σίγουρα. Μην κάνουμε υπερβολές...

δ & ε) Θα μπορούσα να κάθομαι και όλη τη μέρα! Λατρεύω τον ήλιο!

 

Απαντήσεις

 

Περισσότερα Α: η βασίλισσα του... Χιονιού!

Έχεις πολύ ανοιχτή επιδερμίδα, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά (δεν σε βλέπω!) και κάθε φορά που λες να κάνεις λίγη ηλιοθεραπεία καταλήγεις α) κατακόκκινη και β) να το μετανιώνεις. Έχεις φωτότυπο 1, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι από το ράφι πρέπει να επιλέξεις το αντηλιακό εκείνο με τον μεγαλύτερο SPF, δηλαδή 50+ με κρεμώδη υφή. Τις ώρες εκείνες που δεν κάνεις ηλιοθεραπεία και βρίσκεσαι για παράδειγμα στο δρόμο για το γραφείο, επίσης πρέπει να φοράς το αντηλιακό σου (τις ώρες εκείνες ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα).

Σου προτείνουμε: το αντηλιακό γαλάκτωμα για το πρόσωπο και το σώμα με γιαούρτι του Κορρέ (€17.95).

 

Περισσότερα Β: Καίγεσαι εύκολα, μαυρίζεις δύσκολα

Έχεις ανοιχτή επιδερμίδα, μαυρίζεις δύσκολα αλλά καίγεσαι με χαρακτηριστική άνεση. Με άλλα λόγια έχεις φωτότυπο 2 γι΄ αυτό και πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα: Ξεκίνησε με ένα αντηλιακό με SPF50 και μετά από λίγες μέρες έκθεσής σου στον ήλιο μπορείς να επιλέξεις ένα με SPF 30+. Ωστόσο, δεν πρέπει να επαναπαύεσαι αλλά να... επαναλαμβάνεσαι! Όταν κάνεις ηλιοθεραπεία χρησιμοποίησε αντηλιακό κάθε 40 λεπτά περίπου.

Σου προτείνουμε: το έξυπνο αντηλιακό Sun Cream Adjustable SPF από τα Sephora (€25.40). Γυρνώντας το καπάκι στη θέση που πρέπει μπορείς να δοκιμάσεις τον 50 ή τον 30 δείκτη προστασίας.

 

Περισσότερα Γ: Ναι μεν, αλλά...

Το να καείς στην παραλία είναι για σένα ένα όχι και τόσο συχνό φαινόμενο αν και συμβαίνει κάποιες φορές. Μαυρίζεις αλλά μόνο όταν έχεις επιστρέψει από διακοπές που έχουν διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Έχεις νούμερο τρία φωτότυπο και το αντηλιακό σου πρέπει να είναι 30+.

Σου προτείνουμε: το νέο Clinique Sun SPF 30 (€ 23.90) που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Περισσότερα Δ: Bronze θεά!

Έχεις σταρένια επιδερμίδα που μαυρίζει πολύ εύκολα και καίγεται σπάνια (θα πρέπει να έχεις περάσει ώρες αμέτρητες μεσημέρι σε παραλία για να το καταφέρεις αυτό!). Στην γλώσσα της ιατρικής έχεις φωτότυπο 4.

΄Ενα αντηλιακό με 15-20 SPF είναι ιδανικό και όσον αφορά την υφή του μπορείς να επενδύσεις σε ένα λάδι το οποίο όταν απλωθεί πάνω στην σταρένια επιδερμίδα σου θα δώσει ένα πολύ sexy effect!

Σου προτείνουμε: το Solar Expertise από την L'Oreal Paris (€ 13.12).

 

Περισσότερα Ε: Lucky you!

Έχεις σκουρόχρωμη/ μελαμψή επιδερμίδα που δεν καίγεται σχεδόν ποτέ και μαυρίζει πολύ εύκολα, τα μαλλιά σου και τα μάτια σου είναι σκούρα και με μερικές λέξεις ανήκεις στον φωτότυπο 5. Είσαι από εκείνες που όλες κοιτάμε με μισό μάτι στην παραλία για το υπέροχο μαύρισμά σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να κυκλοφορείς εκεί έξω χωρίς αντηλιακό! Ένα λάδι σώματος με SPF 10-15 είναι ιδανικό. Μην ξεγελιέσαι όμως: το αντηλιακό εκείνο που δεν έχει SPF δεν σου προσφέρει καμία ασφάλεια. Το γεγονός ότι δεν παθαίνεις έγκαυμα δεν σημαίνει ότι δεν διατρέχεις και κανένα κίνδυνο μελανώματος.

Σου προτείνουμε: το νέο Botanicals Suntan Oil της Carroten (€ 14.00). Περιέχει πράσινο τσάι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά!

 

Tip for all:
Όλες θέλουμε ένα τροπικό μαύρισμα με τον καιρό, δεν θα βάλουμε όμως την επιθυμία μας πάνω από την υγεία μας. Στην παραλία, μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο: άπλωσε πρώτα στο σώμα σου ένα αντηλιακό με SPF που ταιριάζει στον σωματότυπό σου και από πάνω μπορείς να βάλεις ένα λάδι για τροπικό μαύρισμα.