Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πώς να ξεθαμπώσεις τα φώτα του αυτοκινήτου σου με… μισό ευρώ!



Ένα καθαρό αυτοκίνητο δεν είναι απλά πιο όμορφα αισθητικά, αλλά και πιο ασφαλές, πολλώ δε μάλλον όταν η βρωμιά στέκεται εμπόδιο στο να εκτελεστούν κάποιες βασικές λειτουργίες του.

Επί παραδείγματι, ένα βρώμικο ή θολωμένο μπροστινό φωτιστικό σώμα δεν μπορεί να φωτίσει σε ικανοποιητικό βαθμό το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ορατότητα του οδηγού και να ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

 Ειδικά για το θάμπωμα των φαναριών, αυτό οφείλεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό τους από τη συχνή χρήση τους, αλλά και της αυξημένης ηλιοφάνειας ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 Αναμφίβολα, το καλύτερο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ είναι να απευθυνθεί σε ειδικούς που έχουν εντρυφήσει στον καθαρισμό των προβολέων, ή να αγοράσει ένα από τα κιτ καθαρισμού φαναριών που διατίθενται στην αγορά.

Όσοι, ωστόσο, επιθυμούν να καθαρίσουν τα φανάρια τους με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα, τότε μπορούν να καταφύγουν σε ένα τέχνασμα που δεν θα τους κοστίσει τίποτα παραπάνω από μερικά… σεντ, χρησιμοποιώντας δύο προϊόντα που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό.

 Συγκεκριμένα, αποτελεσματικό καθαρισμό των φαναριών μπορεί να παράσχει ένα «ταπεινό» λεμόνι και η μαγειρική σόδα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι κόψουμε ένα λεμόνι στη μέση και να ρίξουμε πάνω σε αυτό μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Στο στάδιο αυτό ενδέχεται να ακουστεί ένας θόρυβος από την αντίδραση του λεμονιού στη μαγειρική σόδα, αλλά αυτός δεν είναι λόγος ανησυχίας.

Στη συνέχεια χρησιμοποιποιούμε το μισό λεμόνι που έχουμε επικαλύψει με μαγειρική σόδα για να τρίψουμε απαλά τον θολωμένο/βρώμικο προβολέα με κυκλικές κινήσεις. Αφού τρίψουμε τον προβολέα, τον ξεπλένουμε με νερό και τον στεγνώνουμε με μια μαλακή πετσέτα.

Λύση στο πρόβλημα των βρώμικων ή/και θολωμένων φαναριών δείχνουν να δίνουν και άλλα χαμηλού κόστους προϊόντα όπως είναι η οδοντόκρεμα.

Σημειώνεται ότι τόσο η οδοντόπαστα όσο και η σόδα με το λεμόνι μπορούν να επαναφέρουν τη διαύγεια των φαναριών, αλλά και όχι στον βαθμό που αυτό επιτυγχάνεται από τους κατάλληλα καταρτισμένους τεχνικούς που έχουν εκπαιδευτεί με σχετικά σεμινάρια.

carandmotor.gr