Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 -

Πώς να διατηρήσετε τις πετσέτες σας μαλακέςΣε όλους αρέσει η αίσθηση της πεντακάθαρης και μαλακής πετσέτας που αγκαλιάζει το σώμα και ξεκουράζει το πρόσωπο αλλά συχνά, ύστερα από τις πολλές χρήσεις ή τις πολλές πλύσεις, οι πετσέτες χάνουν αυτά τα χαρακτηριστικά τους.

Για τα «μυστικά» που θα χαρίσουν στις πετσέτες… μακροζωία και απαλότητα, η Daily Mail απευθύνθηκε σε στεγνοκαθαριστήρια αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία ζητώντας συμβουλές που μόνο οι εκ των έσω γνωρίζουν.

Τα ενδιαφέροντα tips των ειδικών- που είναι κάποιες φορές και αντιφατικά μεταξύ τους, οπότε θα πρέπει κανείς να υιοθετήσει αυτά που του ταιριάζουν περισσότερο- συνοψίζονται στα παρακάτω:

Aggie MacKenzie, Good Housekeeping Institute

Μην χρησιμοποιείτε πολύ μαλακτικό ούτε περισσότερο απορρυπαντικό από όσο λένε οι οδηγίες πλύσεως.

Πάντα να τις πλένετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 30 βαθμών Κελσίου γιατί μεταφέρουν μεγάλο «φορτίο» βακτηρίων.

Ιδανικοί είναι οι 40 βαθμοί και η χρήση βιολογικού απορρυπαντικού.

Στον κύκλο ξεπλύματος του πλυντηρίου προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι, θα απομακρύνει τα υπολείμματα σαπουνιού και θα κάνει τις πετσέτες μαλακές κι «αφράτες».

Αφήστε τε να στεγνώσουν φυσικά, αποφύγετε τα καλοριφέρ.

Πλύνετε τις πετσέτες σας ύστερα από τρεις χρήσεις.

Ξενοδοχείο Dorchester, Λονδίνο

Να αγοράζετε πάντα καλής ποιότητας πετσέτες με μεγάλη πυκνότητα. Οι λεπτές πετσέτες χαλάνε πιο γρήγορα και δεν έχουν ωραία αίσθηση στο δέρμα.

Πλύσιμο στους 30 βαθμούς.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ υλικά που τις «κολλάρουν»

Εταιρεία Sheridan που φτιάχνει πετσέτες

Πλύσιμο στους 40 βαθμούς και στα «ευαίσθητα». Ποτέ λευκαντικό.

Προσπαθήστε να μην παραγεμίζετε το πλυντήριο, οι πετσέτες χρειάζονται άφθονο νερό για να μουλιάσουν και να πλυθούν. Δύο μεγάλες πετσέτες σώματος ή τρεις μικρότερες είναι αρκετές.

Προτείνουμε πλύσιμο σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, έως τους 60 βαθμούς, σε τακτικά διαστήματα ώστε να απομακρύνονται βακτήρια και έλαια.

Χρησιμοποιούμε απαλό απορρυπαντικό με βάση τον ευκάλυπτο για να διατηρούνται περισσότερο τα χρώματα. Αποφύγετε μαλακτικά με βάση τη σιλικόνη και μαλακτικά. Μειώνουν την απορροφητικότητα της πετσέτας.

Vision Support, εταιρεία που προμηθεύει με πετσέτες πολυτελή ξενοδοχεία

Πλύσιμο σε θερμοκρασία μεταξύ 40 και 60 βαθμών ώστε να διατηρούνται για καιρό και ταυτόχρονα να καθαρίζουν. Στους 60 βαθμούς εξαλείφονται περισσότερα βακτήρια και πιθανή μούχλα και το προτείνουμε περιστασιακά.

Αποφύγετε το μαλακτικό, αφήνει στα νήματα της πετσέτας ένα λεπτό στρώμα που μειώνει την απορροφητικότητά τους.

Ιδανικό είναι το στέγνωμα στον ήλιο και για τα λευκά χρώματα αλλά και για την εξάλειψη των βακτηρίων.

Αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο βάλτε μαζί με τις πετσέτες κι ένα μπαλάκι του τένις που θα τις κάνει πιο «αφράτες».

LTC Worldwide Laundry Consultancy, ειδικοί στις πρακτικές καθαριστηρίου

Χρησιμοποιείστε λευκαντικό για τις λευκές πετσέτες αλλά αποφύγετε το μαλακτικό.

Προτιμήστε το στέγνωμα στον ήλιο.

Ιδανικό για τον βαθύ καθαρισμό της πετσέτας είναι το πλύσιμο στους 75 βαθμούς Κελσίου γιατί σκοτώνει τα μικρόβια ενώ η ζέστη φουσκώνει τις ίνες και βοηθά στη λεύκανση.

Για να διαλυθούν τα λίπη στις πετσέτες δοκιμάστε πλύση πρόπλυση σε θερμοκρασία κάτω από 40 βαθμούς, που θα μαλακώσει τα υπολείμματα, και στη συνέχεια πλύσιμο σε θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς με άφθονο απορρυπαντικό με βάση τα βότανα.

Αποφύγετε το μαλακτικό.