Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλένετε τις πυτζάμες σας



Οι πετσέτες και οι πυτζάμες είναι από εκείνα τα είδη που ενώχρησιμοποιούμε πολύ, δεν πλένουμε πολλές φορές τόσο συχνά όσο τα ρούχα.

Ανάλογα με το είδος του και τη χρήση του, όμως, κάθε ύφασμα πρέπει να πλένεται με διαφορετική συχνότητα και σε διαφορετική θερμοκρασία για να εξασφαλίσουμε ότι είναι μυρωδάτο αλλά και απαλλαγμένο από μικρόβια.

Τι ισχύει όμως για τις πιτζάμες μας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας βασικός παράγοντας για το πόσο συχνά πρέπει να πλένονται τα ρούχα, οι πετσέτες και οτιδήποτε άλλο μέσα στο σπίτι είναι το πόσα άτομα ζουν σε αυτό το σπίτι και το αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Για παράδειγμα, αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά ή κάποιος από την οικογένεια είναι άρρωστος, τότε είναι πιο ευάλωτος στα μικρόβια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας και επομένως το πλύσιμο πρέπει να είναι πιο συχνό.

Συγκεκριμένα για τις πιτζάμες, ειδικός αναφέρει ότι το πλύσιμο μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Η θερμοκρασία που συνιστά είναι οι 40 ή 60 βαθμοί, κατά προτίμηση με απορρυπαντικό που περιέχει ενεργό οξυγόνο, ώστε να απομακρύνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι μικροοργανισμοί.