Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Όνειρα - 10 πράγματα που δεν ξέρεις



Τα όνειρα είναι ένας απίστευτος «κόσμος» που μας γοητεύει γιατί στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ή μπορούμε να αντιληφθούμε πολύ λίγα πράγματα γι’ αυτά!
Αν μια μικρή ονειροπόληση είναι επικίνδυνη, η θεραπεία δεν είναι να ονειρευόμαστε λιγότερο, αλλά να ονειρευόμαστε περισσότερο, να ονειρευόμαστε όλη την ώρα.
~Marcel Proust

Δεν μπορείς να διαβάσεις, ενώ ονειρεύεσαι!
Κάνε ένα τεστ: Αν δεν είσαι σίγουρη για το αν ονειρεύεσαι ή όχι , προσπάθησε να διαβάσεις κάτι .

Το ίδιο ισχύει και για τα ρολόγια. Κάθε φορά που θα κοιτάς το ρολόι θα σου δείχνει διαφορετική ώρα και οι δείκτες του δεν θα κινούνται.

Όλοι ονειρεύονται απλά δεν τα θυμούνται μετά.
Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι δεν ονειρεύονται καθόλου , αλλά αυτό δεν ισχύει. Το 60% των ανθρώπων δεν θυμούνται τα όνειρά τους!

Στα όνειρά μας βλέπουμε μόνο πρόσωπα που ήδη γνωρίζουμε!
Είναι αποδεδειγμένο ότι στα όνειρα μπορούμε να δούμε μόνο τα πρόσωπα που έχουμε δει στην πραγματική ζωή μας. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που δεν το γνωρίζεις απλά να πέρασε από δίπλα σου κάποια στιγμή τυχαία και να μην το θυμάσαι αλλά ο εγκέφαλος σου τον αποκρυπτογράφησε.

Τα όνειρα μας δεν έχουν χρώμα!
Μόνο το 12% των ανθρώπων ονειρεύονται ασπρόμαυρα όνειρα.

Μπορείς να ελέγξεις τα όνειρα σου
Το συνειδητό όνειρο είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορεί να βιώσει κάποιος.

Τα όνειρα τείνουν να είναι αρνητικά.
Παραδόξως , τα όνειρα είναι πιο συχνά αρνητικά παρά θετικά. Tα κύρια συναισθήματα που επικρατούν είναι ο θυμός, η θλίψη και ο φόβος.

Τα όνειρα είναι προφητικά!
Υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι πραγματικά έχουν ονειρευτεί πράγματα που συνέβησαν σε αυτούς αργότερα , όπως ακριβώς τα είχαν ονειρευτεί. Κάτι τέτοιο πως μπορεί να χαρακτηριστεί; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάποιο προμήνυμα από το μέλλον και το άτομο που το βλέπει έχει αναπτυγμένη διαίσθηση.

Ήξερες ότι ο Αβραάμ Λίνκολν ονειρευόταν τη δολοφονία του ή ότι 19 επιβάτες του Τιτανικού είχαν προφητικά όνειρα σχετικά με την καταστροφή του;

Όσο διαρκούν τα όνειρα υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα του εγκεφάλου!
Ο ύπνος έχει συνδεθεί με την ηρεμία και τη ξεκούραση. Όμως στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός μας είναι πιο δραστήριος κατά τη διάρκεια του ύπνου από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα όνειρα είναι συμβολικά
Τα όνειρα σου συχνά είναι κωδικοποιημένες ιστορίες που έχουν κάποιο σχέδιο. Ο συμβολισμός είναι μερικές φορές βαθύς και περίπλοκος, κι άλλες φορές απλός και ξεκάθαρος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο συμβολισμός είναι του ίδιου του ονείρου.