Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ονειρα



Όνειρα - 10 πράγματα που δεν ξέρατε για το μυαλό σας στον ύπνο

Τα όνειρα ανέκαθεν αποτελούσαν ένα μυστήριο και πηγή για δοξασίες δεισιδαιμονίες και μύθους. Χαρακτηριστικό είναι το ότι κατά τη ρωμαϊκή εποχή η ερμηνεία τους είχε απασχολήσει ακόμη και τη Σύγκλητο, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι τα όνειρα είναι από τους θεούς. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο εντυπωσιακή



Δόντια που πέφτουν σε όνειρα: Προμήνυμα κακοτυχίας;

Πολλοί ενήλικες ονειρεύονται συχνά σκηνές που για κάποιον λόγο τους δημιουργούν ανησυχία. Ένα από τα πλέον κοινά όνειρα που προκαλούν φόβο είναι τα δόντια που πέφτουν ή κουνιούνται. Όταν κάποιος δει αυτό το όνειρο, συνήθως ξυπνά μούσκεμα στον ιδρώτα και πανικόβλητος, καθώς θεωρεί ότι κάτι άσχημο θα του συμβεί. Για κάποιον λόγο, σχεδόν όλοι έχουμε δει αυτό το όνειρο.



Όνειρα - 10 πράγματα που δεν ξέρεις

Τα όνειρα είναι ένας απίστευτος «κόσμος» που μας γοητεύει γιατί στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ή μπορούμε να αντιληφθούμε πολύ λίγα πράγματα γι’ αυτά!
Αν μια μικρή ονειροπόληση είναι επικίνδυνη, η θεραπεία δεν είναι να ονειρευόμαστε λιγότερο, αλλά να ονειρευόμαστε περισσότερο, να ονειρευόμαστε όλη την ώρα.
~Marcel Proust



Τι σημαίνει αν στον ύπνο σου εμφανιστεί κάποιος Άγιος;

 

Οι περισσότεροι λίγο πολύ βλέπουμε όνειρα κατά την διάρκεια του ύπνου μας. Ωστόσο, κάθε όνειρο διαφέρει τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε ερμηνεία. Δεκάδες τόνοι χαρτιών έχουν ξοδευτεί για να καταγράψουν ερμηνείες. Σήμερα, θα αναλύσουμε τι σημαίνει εάν δεις στον ύπνο σου κάποιον Άγιο της εκκλησίας μας.



Ποια είναι τα όνειρα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε;

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι και πως… μπορούν να ερμηνευτούν.

Το πέταγμα είναι πολύ συχνό όνειρο και μπορεί να δηλώνει δύναμη ή θέματα αυτοπεποίθησης.



Υπάρχει χάπι που μπορεί να σε βοηθήσει να ελέγχεις τα όνειρά σου

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν – Μάντισον και του Lucidity Institute στη Χαβάη, ανακάλυψαν ότι όσοι παίρνουν γαλανταμίνη είναι πιο πιθανό να έχουν αυτό που αποκαλούμε «συνειδητά όνειρα».