Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μπούκλες: 10 tips για υπέροχα σγουρά μαλλιά



 

Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά ή σπαστά και θέλετε να διατηρήσετε και να τονίσετε τις υπέροχες μπούκλες σας, χρειάζεται η περιποίηση που τους κάνετε να είναι πολύ προσεγμένη και διαφορετική απ΄ότι αν τα μαλλιά σας είναι ίσια. Ας δούμε τα 10 πιο βασικά tips που πρέπει να ξέρουμε!

 

1. Πάντα στο λούσιμο να ξεπλένετε τα  μαλλιά σας με κρύο νερό ( εντάξει, όσο αντέχετε).

2. Να βάζετε κοντίσιονερ ή σπρέυ κοντίσιονερ μόλις βγείτε από το μπάνιο.

3.Αν θέλετε να διατηρήσετε τις μπούκλες σας, μην τα στεγνώσετε χωρίς φισούνα. Η φισούνα είναι ιδανική καθώς διαχέει τον αέρα σε όλο το μήκος του μαλλιού κι όχι σ΄ένα σημείο.

4. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους.

5. Όσο πιο σγουρά είναι τα μαλλιά σας τόσο πιο… χτενισμένη (και μάλιστα τελείως φυσικά) θα είστε. Απλώς βάλτε ένα προϊόν φορμαρίσματος με τα δάχτυλά σας στα μαλλιά, στεγνώστε τα και είστε έτοιμη.

μπούκλες

6. Επειδή τα σπαστά και σγουρά μαλλιά φριζάρουν, μην τα πιάνετε διαρκώς και μην τα ακουμπάτε σε μάλλινα κασκόλ, γιακάδες και παλτό.

 

7. Αν τα μαλλιά σας είναι σπαστά αλλά οι άκρες άγριες, αφού λουστείτε περάστε λάδι ή σιλικόνη στις άκρες, ώστε να μαλακώσουν και να φαίνονται λεία αφού στεγνώσουν.

8. Μην τα χτενίζετε με βούρτσα παρά μόνο με χτένα με μεγάλα δόντια.

9. Για ένα γρήγορο χτένισμα, πιάστε τα ψηλά στην κορυφή με δυο τσιμπιδάκια ή ένα λαστιχάκι.

10. Για ένα πιο προσεγμένο χτένισμα, σηκώστε τη ρίζα με πιστολάκι, απλώς με τα δάχτυλα κι αν οι άκρες των μαλλιών είναι ατίθασες, γυρίστε τις μ΄ένα σίδερο για μπούκλες

Πηγή κειμένου: 

mononews.gr