Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 -

Λερώσατε τα ρούχα σας με στυλό; Έτσι θα τα καθαρίσετε, σαν να μην έγινε ποτέΔεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε λερώσει κάποιο t-shirt με στυλό και ιδίως όσοι είναι επιρρεπείς σε τέτοιου είδους ατυχήματα θα ξέρουν ότι, ο λεκές αυτός δύσκολα εξαφανίζεται.

Στα social media δημοσιεύονται πολλά βίντεο με έξυπνα hacks που διευκολύνουν τη ζωή μας και αυτή τη φορά ανακαλύψαμε το κόλπο εκείνο που θα «σώσει» τα αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας.

Σε ένα βίντεο στο Instagram προφίλ home.homie.home ανακαλύψαμε τον έξυπνο και ιδιαίτερα εύκολο τρόπο για να καθαρίσουμε τον λεκέ από μελάνι στα ρούχα και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ποτήρι και λίγο γάλα.

Πώς θα καθαρίσετε τον λεκέ από στυλό στα ρούχα

Κι όμως, όσο παράξενο κι αν φαίνεται το γάλα θα «μαλακώσει» το ύφασμα και θα κάνει τον λεκέ από το στυλό να εξαφανιστεί. Τι πρέπει να κάνετε όμως;

Όπως βλέπουμε στο σχετικό βίντεο, σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο γάλα και τοποθετούμε μέσα το λεκιασμένο ύφασμα. Αφήνουμε να μουλιάσει για μια ώρα περίπου και έπειτα θα τρίψουμε με ένα σφουγγάρι με ελάχιστο υγρό πιάτων.

Αφού σαπουνίσουμε καλά την περιοχή και αφού δούμε το μελάνι να εξαφανίζεται από το ύφασμα θα το βάλουμε στο πλυντήριο για μια κανονική πλύση. Όταν τελειώσει ο κύκλος του πλυντηρίου θα δείτε πως δεν υπάρχει ούτε μισό σημάδι από μελάνι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα βήματα