Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γιατί αξίζει να εντάξετε το μαρούλι στη διατροφή σας



Τo ταπεινό πράσινο μαρούλι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό, όπως οι βιταμίνες Α και C.
Προστατεύει τα οστά: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών. Ειδικά η Κ2 αυξάνει την οστική πυκνότητα και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.
Δρα κατά της γήρανσης: Εκτός από βιταμίνες Α και C, το μαρούλι περιέχει επίσης κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας και προλαμβάνουν τα σημάδια της γήρανσης.
Είναι αντικαρκινικό: Τα μαρούλι ανήκει στα λαχανικά που καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χλωροφύλλη, η ομάδα χρωστικών ουσιών που δίνουν στο μαρούλι το έντονο πράσινο χρώμα, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο ήπαρ και το έντερο.
Συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους: Αποτελεί συστατικό-κλειδί κάθε διατροφής για απώλεια ή διατήρηση του βάρους. Ο λόγος είναι ότι έχει ελάχιστους υδατάνθρακες και θερμίδες. Παράλληλα αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και νιώθετε πλήρεις για μεγαλύτερο διάστημα.
Πηγή πληροφοριών onmed.gr