Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φτιάξτε Vintage Κορνίζα Χρησιμοποιώντας ένα Πιρούνι



Tώρα ξέρετε τι θα κάνετε τα παλιά σας πιρούνια!

Όλοι έχουμε παλιά ασημένια σερβίτσια που όσο κι αν έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε μακριά από το –κυριολεκτικά- διαβρωτικό πέρασμα του χρόνου, δυστυχώς δεν τα έχουμε καταφέρει. Το αποτέλεσμα; Η σκουριά πλέον κάνει περήφανα την εμφάνισή της στην επιφάνεια τους και εσείς δυσκολεύεστε να τα αποχαιρετίσετε. Τα καλά νέα: παρακάτω θα βρείτε μια πανεύκολη κατασκευή για μια πανέμορφη, ξεχωριστή και κομψή κορνίζα η οποία απαιτεί ελάχιστο από το χρόνο σας, μερικά παλιά πιρούνια και μπόλικη vintage διάθεση.

Τι θα χρειαστείτε

  • Πένσα
  • Πένσα καλωδίων
  • Επιφάνεια κοπής
  • Παλιά πιρούνια

Πώς θα τη φτιάξετε

1. Χρησιμοποιήστε την πένσα για να ισιώσετε όσο καλύτερα μπορείτε την καμπύλη του πιρουνιού.

2. Πάρτε την πένσα για τα καλώδια και χρησιμοποιήστε την για να λυγίσετε τα δόντια που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά κάθε πιρουνιού. Φροντίστε να αφήσετε 2-3 εκατοστά από τη βάση τους και να λυγίσετε τα δόντια κατά περίπου 85 μοίρες. Τέλος, ελέγξετε ότι τα λυγισμένα δόντια δημιουργούν μεταξύ τους μια νοητή ευθεία. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σίγουροι ότι ο σκελετός της κορνίζας σας θα είναι σταθερός. 

Λυγίστε τα δόντια του πιρουνιού για να δημιουργήσετε τη βάση της κορνίζας σας.

Λυγίστε τα δόντια του πιρουνιού για να δημιουργήσετε τη βάση της κορνίζας σας.

3. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για να λυγίσετε τα μεσαία δόντια του πιρουνιού προς την αντίθετη φορά από εκείνη στην οποία στρίψατε τα εξωτερικά δόντια. Αφήστε περίπου 3 εκατοστά περιθώριο από τη βάση τους και λυγίστε τα δόντια του πιρουνιού κατά 90 μοίρες. Τέλος, μετρήστε μισό εκατοστό από την άκρη κάθε μύτης και λυγίστε τις έτσι ώστε αυτές να «κοιτούν» προς τα πάνω. Αν οι δύο μύτες είναι κοντά η μία στην άλλη, χρησιμοποιήστε την πένσα για να μεγαλώσετε την μεταξύ τους απόσταση. Η vintage κορνίζα σας είναι έτοιμη!

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο και σούπερ εντυπωσιακό.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο και σούπερ εντυπωσιακό.