Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εύκολο καθάρισμα φούρνου



Η αλήθεια είναι ότι το καθάρισμα του φούρνου είναι μία από τις πιο βαρετές δουλειές και για αυτόν ακριβώς το λόγο πολλές φορές την αποφεύγουμε.

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να κάνεις για αποφύγεις το επίμονο τρίψιμο είναι να σκουπίζεις τον φούρνο σου με ένα υγρό πανάκι, μετά από κάθε χρήση. Με αυτόν τον τρόπο δε θα συσσωρεύεται επίμονη βρωμιά και λίπη. Πάμε όμως τώρα στο... ουσιαστικό πρόβλημα. Πώς μπορείς να τον καθαρίσεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά; Μα φυσικά με υλικά που έχεις στο σπίτι σου.

Πάμε να δούμε πώς:

Ρίξε σε ένα μπολ 5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί η πάστα. Κάλυψε με το μείγμα όλη την επιφάνεια του φούρνου και άφησέ το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια κόψε ένα λεμόνι στη μέση και ρίξε μέσα χοντρό αλάτι. Τρίψε με αυτό τον φούρνο επιμένοντας περισσότερο στα δύσκολα σημεία και στη συνέχεια σκούπισέ τον με ένα καθαρό πανάκι.

*extra tip:
Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τις σχάρες του φούρνου είναι ο εξής: καλό μούλιασμα σε νερό με σαπουνάδα και τρίψιμο με ένα σφουγγαράκι.