Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 -

Δείτε τι σημαίνουν οι κωδικοί στα αυτοκόλλητα στα φρούταΕίχατε ποτέ περιέργεια για αυτές τις ετικέτες με τους αριθμούς στα φρούτα στα σούπερ μάρκετ; Αυτές οι ετικέτες εξυπηρετούν έναν πιο ουσιαστικό σκοπό από ό,τι νομίζετε. Βέβαια αυτοί οι κωδικοί δεν περιορίζονται μόνο στα φρούτα: ισχύουν και για λαχανικά, βότανα και ξηρούς καρπούς. Ωστόσο, τα φρούτα είναι οι κύριοι αποδέκτες αυτών των ετικετών, οι οποίες παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για τον τρόπο καλλιέργειας τους. Δείτε τι σημαίνουν οι κωδικοί στα αυτοκόλλητα στα φρούτα.

4ψήφιος κωδικός που ξεκινά με 3 ή 4

Αν εντοπίσετε έναν τετραψήφιο κωδικό στο φρούτο σας, υποδηλώνει συμβατική καλλιέργεια. Με άλλα λόγια, αυτό το φρούτο έχει καλλιεργηθεί χρησιμοποιώντας συμβατικές γεωργικές πρακτικές, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών ουσιών στο έδαφος που ενδέχεται να στερούνται βασικών θρεπτικών συστατικών.

5ψήφιος κωδικός που αρχίζει με 8

Ένας πενταψήφιος κωδικός που αρχίζει με τον αριθμό 8 σημαίνει ότι το φρούτο σας έχει υποστεί γενετική τροποποίηση. Αυτοί οι καρποί έχουν σχεδιαστεί για να περιλαμβάνουν ενσωματωμένη αντοχή σε ορισμένα παράσιτα και πιθανότατα έχουν αναπτυχθεί με χρήση φυτοφαρμάκων.

5ψήφιος κωδικός που αρχίζει με 9

Ένας πενταψήφιος κωδικός που αρχίζει με τον αριθμό 9 είναι μια σαφής ένδειξη ότι τα φρούτα σας είναι πιστοποιημένα βιολογικά. Οι πρακτικές βιολογικής γεωργίας τηρούν αυστηρές οδηγίες, συμπεριλαμβανομένης της αποχής από συνθετικά φυτοφάρμακα και χημικά. Οι βιοκαλλιεργητές υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές και αναλύσεις εδάφους πριν μπορέσουν να καλλιεργήσουν τις καλλιέργειές τους.