Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

17 °C

Σήμερα, 26. Οκτωβρίου 2021

Δείτε γιατί θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας τα φρούτα, τα λαχανικά αλλά και τα αυγάΠολλοί άνθρωποι στρέφονται σε παχυντικές τροφές, όπως τα γλυκά και τα φαγητά που είναι πλούσια σε λιπαρά και αλάτι, όταν αισθάνονται στρες, ψυχολογική πίεση ή/και δεν έχουν καλή διάθεση.
Υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που βελτιώνουν την ψυχολογική μας κατάσταση και μας βοηθούν να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μας.
Φρούτα και λαχανικά
Οι ειδικοί σε θέματα ψυχολογίας συνδέουν την υγιεινή διατροφή με την καλή διάθεση και την υγεία της καρδιάς. Και στο επίκεντρο μιας καλής διατροφής είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Ο περιορισμός της επεξεργασμένης ζάχαρης και η αύξηση των θρεπτικών συστατικών από φρούτα και λαχανικά είναι ένας άμεσος τρόπος να αυξηθεί η παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο.
Αυγά
Είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης, του ασβεστίου, των βιταμινών Α και D, της θυαμίνης και της ριβοφλαβίνης. Όλες αυτές οι ουσίες έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Επίσης τα αυγά είναι ένα φυσικό προϊόν, το οποίο σημαίνει ότι δεν περιέχει επεξεργασμένη ζάχαρη, νάτριο και χημικά πρόσθετα.
Ψάρια πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα
Εκτός από τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία της καρδιάς, τα Ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν επίσης να μειώσουν τα συμπτώματα ορισμένων ψυχικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, της διπολικής διαταραχής και της σχιζοφρένειας. Το εικοσιπεντανοϊκό οξύ και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ που περιέχουν, μπορούν να μειώσουν την φλεγμονή στον εγκέφαλο.
Κρόκος (σαφρόν)
Είναι μία "σούπερ" τροφή που καταπολεμάει μια σειρά παθήσεων όπως το άσθμα, οι κράμπες της εμμηνόπαυσης και η υπογονιμότητα. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το σαφρόν αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης.

Πηγή πληροφοριών onmed.gr