Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

9+1 μυστικά από τα '50s για ένα πεντακάθαρο σπίτι!



Θέλουμε να ζούμε σ΄ένα πραγματικά καθαρό περιβάλλον και να χαιρόμαστε κάθε στιγμή στο σπίτι μας. Πολλές γυναίκες μάλιστα βρίσκουμε το χρόνο που αφιερώνουμε στο σπίτι μας, ιδανικό για να "καθαρίσουμε" και το μυαλό μας από σκέψεις και να τις τοποθετήσουμε και πάλι σωστά. Σήμερα σας έχουμε και νέα tips για καθαρό σπίτι, στις λεπτομέρειες μάλιστα...


1.Προσπαθήστε να έχετε σε πρώτη ζήτηση μόνο όσα πράγματα χρησιμοποιείτε εσείς και η οικογένειά σας και τα υπόλοιπα τοποθετήστε τα σε συρτάρια και ντουλάπια, ώστε όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε η διαδικασία να γίνεται εύκολα.


2.Καπνίζετε; Βάλτε λίγες σταγόνες μαλακτικού μαζί με νερό στο βαποριζατέρ που χρησιμοποιείτε για να υγραίνετε τα ρούχα στο σιδέρωμα και ψεκάζετε πού και που κουρτίνες και καλύμματα καναπέδων.


3.Βάλτε ένα μπολ με νερό και λίγες σταγόνες με αιθέρια έλαια πάνω στο καλοριφέρ ώστε να μοσχοβολάει το σπίτι σας καθ΄ολη τη διάρκεια της εβδομάδας.


4.Θέλετε να καθαρίσετε τους τοίχους σας; Βάλτε σε έναν κουβά με νερό μισό φλιτζάνι ξύδι, 1/4 μαγειρική σόδα και τρίψτε τους τοίχους ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω για να αποφύγετε το στάξιμο του νερού που θ΄αφήσει σημάδια στον τοίχο.


5.Βάλτε την κουρτίνα του μπάνιου σας στο πλυντήριο κι αν είναι πλαστική σε ελαφρύ πρόγραμμα με κρύο νερό. Αν υπάρχουν λεκέδες μούχλας, βυθίστε τη σε μια λεκάνη με μερικές κουταλιές ξύδι.


6.Καθαρίστε τα πλακάκια του μπάνιου από τα ενοχλητικά άλατα, τρίβοντάς τα μ΄ένα σφουγγάρι που πάνω του θα έχετε στάξει μερικές σταγόνες ξύδι και μαγειρική σόδα.


7.Μυρίζει το ψυγείο σας; Αφού λοιπόν το καθαρίσετε βάλτε ένα πιατάκι με λίγο καφέ και τοποθετήστε το σ΄ένα ράφι του ψυγείου.


8.Βάλτε σ ένα μπολ χλιαρό νερό, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και μερικές σταγόνες ξύδι και τρίβουμε με βούρτσα τα χαλιά μας στα σημεία που έχουν λεκέδες. Αν τα χαλιά βέβαια είναι ευαίσθητα, ρωτάμε κάποιον ειδικό ή τα δίνουμε έξω...


9.Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικό καθαριστικό για τα ασημικά σας. Καθαρίστε τα με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε τα. Θα λάμψουν!

10.Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας βάζοντας ένα μπολ με χυμό λεμονιού και θέτοντας τον φούρνο σε λειτουργία για 5 λεπτά. Οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν αμέσως.