Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

στοματική υγιεινή



Υπέρταση και περιοδοντίτιδα - Πώς συνδέονται

Οι άνθρωποι με περιοδοντίτιδα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.



Δόντια - Φυσικοί τρόποι να αφαιρέσετε πλάκα και πέτρα από το στώμα σας

Η πλάκα είναι μια κολλώδης, λεπτή, μαλακή επίστρωση βακτηρίων που συσσωρεύεται στα δόντια, στα οδοντικά σφραγίσματα, στα ούλα και στη γλώσσα.

 



Μπορεί ένα αθώο φιλί να απειλήσει την υγεία μας;

Μπορεί το φιλί να γίνει τόσο επικίνδυνο για τη στοματική μας υγεία; «Αρκεί να σκεφτούμε ότι μ’ ένα μόνο φιλί το ζευγάρι μπορεί να μοιραστεί περισσότερα από 500 διαφορετικά είδη μικροβίων και ιών που προκαλούν ασθένειες…», προειδοποιεί η Αμερικάνικη Ακαδημία Γενικής Οδοντιατρικής (AGD), μια επαγγελματική ένωση που αποτελείται από 35.000 οδοντιάτρους.



Πρόγραμμα στοματικής υγείας για ασθενείς με καρκίνο

Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας των ασθενών με καρκίνο θα υλοποιήσει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΟΣΠ) σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».



Στοματική υγιεινή: Πώς να αφαιρέσετε πλάκα και πέτρα με φυσικό τρόπο

Η πλάκα είναι μια κολλώδης, λεπτή, μαλακή επίστρωση βακτηρίων που συσσωρεύεται στα δόντια, στα οδοντικά σφραγίσματα, στα ούλα και στη γλώσσα.



Καθημερινές συμβουλές για όμορφα, λαμπερά χαμόγελα

Ο χειρουργός οδοντίατρος Γιώργος Βασιλάς δίνει στους αναγνώστες του Βriefingnews συμβουλές καθημερινής στοματικής υγιεινής για ένα όμορφο, λαμπερό χαμόγελο.

 

Γιατί πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας;