Ριζότο με ντομάτα
26
Αυγούστου
2018
- 22:38
Τελευταία τροποποίηση στις 26 Αυγούστου, 2018 - 22:39
Υλικά για 4 άτομα
Υλικά για 4 άτομα
Υλικά:
2 πράσα, το άσπρο τους και 2,5 εκ. από το πράσινο μέρος, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1-3 κ.γλ. χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Υλικά:
3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
4-5 φρέσκα ασπρομανίταρα
8 - 9 φλιτζάνια νερό
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Άνιθο περίπου ένα ματσάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 πατάτες
2 καρότα
1 φλιτζάνι αρακά
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο κουρκουμά
Για την σάλτσα ταχινιού:
Συστατικά
1 δόση Duxelle μανιταριών
2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. ρύζι για ριζότο
1/2 κούπα κρασί λευκό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 κύβο κοτόπουλου
800 ml νερό ζεστό (για τον κύβο)
70 γρ. μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι