Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ριζοτο

 

Ριζότο με κολοκύθα, πράσα, πιπεριά και κόλιανδρο

Υλικά:

2 πράσα, το άσπρο τους και 2,5 εκ. από το πράσινο μέρος, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο

1-3 κ.γλ. χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο



Ριζότο με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά για 2 άτομα

  • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους
  • 150 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο


Ριζότο με σάλτσα ταχινιού αλάδωτο

Υλικά:

3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα

4-5 φρέσκα ασπρομανίταρα

8 - 9 φλιτζάνια νερό

6 κρεμμυδάκια φρέσκα

Άνιθο περίπου ένα ματσάκι

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2 πατάτες

2 καρότα

1 φλιτζάνι αρακά

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο κουρκουμά

 

Για την σάλτσα ταχινιού:



Ριζότο

Συστατικά
1 δόση Duxelle μανιταριών
2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. ρύζι για ριζότο
1/2 κούπα κρασί λευκό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 κύβο κοτόπουλου
800 ml νερό ζεστό (για τον κύβο)
70 γρ. μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι



Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ. ρύζι
  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες (το μελάνι τους το κρατάμε ξεχωριστά)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό ψαριού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. τοματοπολτό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πεπεροντσίνο
  • Οδηγίες