Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

προαπαιτούμενα



Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Με 154 ναι πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση.

Υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές, σε σύνολο 298 βουλευτών.

Οχι ψήφισαν 144 βουλευτές.

 

Οι διατάξεις του ΕΝΦΙΑ πέρασαν με 154 «ναι», ενώ συγκέντρωσαν 138 «όχι».



Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος. Το νομοσχέδιο, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου με δεδομένη την επιδίωξη της κυβέρνησης για μια συνολική συμφωνία για την αξιολόγηση, τη μεταμνημονιακή εποπτεία και το χρέος στη σύνοδο του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.



Με τη διαδικασία του επείγοντος τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση

Με τη διαδικασία του επείγοντος και  μέχρι τις 14 Ιουνίου θα έχει έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή όλες υποχρεώσεις και τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την ολοκλήρωση της Τετάρτης αξιολόγησης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 



Νέα επιστολή Τσίπρα σε υπουργούς: Κλείστε τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης.



Παράταση από τους δανειστές για τα προαπαιτούμενα που δεν προλαβαίνει η Αθήνα

Βαλίτσες άρχισαν να ετοιμάζουν οι δανειστές για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Από μεθαύριο, Τετάρτη θα αρχίσουν να καταφθάνουν τα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα με την έλευση των τεσσάρων επικεφαλής στη χώρα μας.



Τα πέντε προαπαιτούμενα για άρση των capital controls

Με αργά και σταθερά βήματα, ακόμη κι αν η ελληνική οικονομία εξέλθει από το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να γίνει η πλήρης άρση των capital controls, τα οποία σε περίπου 70 ημέρες κλείσουν 3 χρόνια «ζωής».