Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τιμή - ρεκόρ για σπάνια αφίσα του Έλβις Πρίσλεϊ



Ένα σπάνιο πόστερ του Έλβις, από συναυλία στη Βόρεια Καρολίνα το 1955, πωλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή διπλάσια από αυτή που αναμενόταν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «News & Observer of Raleigh», η αφίσα προέρχεται από συναυλία στο Ράλεϊ στις 19 Μαΐου του 1955 και πωλήθηκε τον περασμένο μήνα έναντι 42.500 δολαρίων.


Ο Τζιλ Μουν του Οίκου «Heritage Auctions», που ήταν υπεύθυνος για αυτή τη δημοπρασία, δήλωσε ότι δεν περίμενε να δοθούν περισσότερα από 20.000 δολάρια.

Πρόκειται για διαφημιστική αφίσα της συναυλίας, την οποία είχε δημιουργήσει η εικονική εκτυπωτική εταιρεία για τις αφίσες της «Hatch Show Print», που έχει έδρα το Νάσβιλ του Τενεσί. Ο Μουν δήλωσε, ακόμα, ότι τόσο ο άνθρωπος που πούλησε την αφίσα όσο και ο αγοραστής επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους –αποκάλυψε, ωστόσο, ότι ο αγοραστής είναι από την Καλιφόρνια.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ από το 1956 ως το 1977. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλον καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια, ακόμη και περισσότερες από μια φορές. Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Grammy, εκ των οποίων τρεις φορές ήταν νικητής. Σε ηλικία 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award, για το σύνολο της καριέρας του.

Πέθανε πρόωρα, το 1977, σε ηλικία 42 ετών, από καρδιακή αρρυθμία, κυρίως εξαιτίας κακής διατροφής, εξαντλητικών ωραρίων αλλά και φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες. Παρόλα αυτά, μετά τον θάνατό του, υπήρξε σύγχυση, ακόμη και φημολογία πως ζει έως και σήμερα.