Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Αποκλειστικά στο «Ολύμπιον» το νέο φιλμ του Λάνθιμου



To «NIMIC» είναι το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου και στη Θεσσαλονίκη θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Ολύμπιον.

Το NIMIC, η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Ολύμπιον με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντίλον και Δάφνη Πατακιά.
Στην Αθήνα η ταινία προβάλλεται στον Δαναό και είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη μετά το οσκαρικό «Τhe Favourite»

Οι προβολές της ταινίας του Λάνθιμου
Σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου, το «NIMIC» θα προβληθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, σε ειδική προβολή στις 22:00 πριν από τον «Φάρο» του Ρόμπερτ Έγκερς, ενώ από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, η ταινία θα προβάλλεται στο Ολύμπιον.

 

Στο «NIMIC» θα δούμε τη μοιραία συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με μία άγνωστη γυναίκα στο μετρό που θα έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή του.

«Χαίρομαι που μου δόθηκε η δυνατότητα να εργαστώ σε ένα πιο μικρό φορμά, το οποίο μπορεί να αποτελεί μερικές φορές πρόκληση, αλλά σε ανταμείβει. Αναπτύξαμε το σενάριο, ξεκινώντας από μία πολύ ενδιαφέρουσα αρχική ιδέα και απολαύσαμε μεγάλη δημιουργική ελευθερία στη διάρκεια των γυρισμάτων. Είναι συναρπαστικό να σε καλούν να σκεφτείς με τρόπο αντισυμβατικό και να παλεύεις με ιδέες που μπορούν να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον» αναφέρει ο Λάνθιμος για την ταινία του, ενώ ήδη ανακοίνωση τα γυρίσματα της επόμενης δουλειάς με την Εμμα Στόουν.