Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τα μουσικά ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου



Έχει καθιερωθεί πια ως ένα από τα must συναυλιακά καλοκαιρινά venues καθώς συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση και την φυσική δροσιά με ένα πάντα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα που απλώνεται σε πολλά είδη και είναι φτιαγμένο για διαφορετικά γούστα.
Και φέτος το πρόγραμμα στον Κήπο του Μεγάρου διαρθρώνεται σε δυο φάσεις, μία για Ιούνιο-Ιούλιο και μία για Σεπτέμβριο, με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι μουσικές ξεκινούν στις 14/6 με το «Κορίτσι στον Κήπο!». Είναι η Πέννυ Μπαλτατζή που μέσα από τον κόσμο του swing μας ταξιδεύει με δικά της κομμάτια αλλά και με πολλές ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες – προσαρμοσμένες στον δικό της κόσμο. Η Πέμπτη 21/6 είναι η «Γιορτή της Μουσικής» και με ελεύθερη είσοδο, ήδη από το απόγευμα, ο κόσμος καλείται να απολαύσει την Camerata Junior, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» και την Γιάννα Βασιλειου με την μπάντα της. Όλα αυτά ανάμεσα σε πολλές άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί. Στις 25/6 έρχεται ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μόνος με την κιθάρα και τα τραγούδια του, γυμνά στην απλούστερη μορφή τους – αλλά με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει να τα αποδίδει.

Στις 5/7 η Angelika Dusk στήνει μια γιορτή που την λέει «Summer in the City», παρέα με φίλους της προσκεκλημένους. Οι Minor Project (9/7) προβάλλουν τρισδιάστατες in color ιστορίες μέσα από το μουσικό τους view master ενώ στις 13/7 η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης ενώνονται σε neo-vintage και retro τραγουδιστικές διαστάσεις.

Επανερχόμαστε στον Κήπο τον Σεπτέμβριο (13/9) με το Takis Paterelis Quartet να παίζει το θεμελιακό έργο του John Coltrane «A Love Supreme». Την επόμενη μέρα (14/9) η Katerina Duska συναντιέται με τον Σουηδό τραγουδοποιό Albin Lee Meldau. Και στις 21/9 υπάρχει ένα ιδιαίτερο «Αφιέρωμα στον Leonard Cohen» από τρεις ξεχωριστές γυναικείες φωνές: αυτές της Nalyssa Green, της Sugahspank! και της Lou Is. Τέλος, στις 22/9 ο Θοδωρής Βουτσικάκης συναντά την Λίνα Νικολακοπούλου με ξεχωριστούς προσκεκλημένους την Μαρία Φαραντούρη και τον Αντώνη Σουσάμογλου.