Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Παραμονή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος: Mε Φιλαρμονική Βερολίνου, τσίρκο και αγώνα δρόμου



Η μαγεία της υποδοχής του νέου χρόνου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος γεμίζει από τους ήχους μιας από τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου, της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. 

Η ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, που πραγματοποιείται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, φιλοξενείται σε ζωντανή μετάδοση στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ και στο Ξέφωτο, σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας του ΚΠΙΣΝ με ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της διεθνούς σκηνής.
 

Ο Daniil Trifonov, «ο εκπληκτικότερος νέος πιανίστας της εποχής μας», σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ερμηνεύει το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 του Rachmaninoff, που θεωρείται από πολλούς ως η δυσκολότερη σύνθεση για πιάνο. 
Ο μαέστρος Simon Rattle παρουσιάζει τους δεξιοτεχνικούς Σλαβονικούς Χορούς του Antonín Dvořák, ενώ μας μυεί στο βρετανικό χιούμορ με ορχηστρικά μέρη από το έργο Façadeτου William Walton.

Φιλαρμονική του Βερολίνου

Sir Simon Rattle: Μαέστρος
Daniil Trifonov: Πιάνο
Dmitry Kabalevsky, Εισαγωγή στην όπερα ColasBreugnon, έργο 90
Sergei Rachmaninoff, Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 30
Daniil Trifonov: Πιάνο
William Walton, ορχηστρικά μέρη από το έργο Façade σε μορφή σουίτας από τον Sir Simon Rattle
Antonín Dvořák, Σλαβονικοί χοροί, έργο 72 (επιλογή)

Ακολουθουν: 
One-Man Circus | David Dimitri 19:00-20:30 
Φανταστείτε μία ολόκληρη παράσταση τσίρκου να εκτελείται από έναν μόνο άνθρωπο!
Ο άνθρωπος αυτός ΄avec un talent fou΄ (‘με το ταλέντο ενός τρελού’ - Maurice Béjart) – επιχειρεί να εκτελέσει τα πιο τολμηρά νούμερα του τσίρκου. Ο τίτλος της παράστασης είναι L’homme cirque (Ο Άνθρωπος Τσίρκο), και πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, τα οποία εκτελούνται από τον David Dimitri, τον Άρχοντα του Σχοινιού όπως τον έχουν αποκαλέσει οι New York Times. 
Όλα όσα βλέπει ο θεατής είναι αληθινά.

SNF RUN: Τρέχοντας προς την Νέα Χρονιά στις  23.40 
Τρέχουμε στο ΚΠΙΣΝ κόβοντας το νήμα του 2017 με έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στην αλλαγή του χρόνου! 
Μια ξεχωριστή δρομική εμπειρία 5 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στο σημείο συνάντησης του ΚΠΙΣΝ, όπου θα περιμένουν τους συμμετέχοντες μουσική, κεράσματα και πολλές εορταστικές εκπλήξεις στο πάρτι του ΚΠΙΣΝ για την αλλαγή του χρόνου!