Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Όσκαρ: Η απορία της πρώην συζύγου του Γκάρι Όλντμαν



Καθόλου ευχαριστημένη δεν έμεινε η Ντόνια Φιορεντίνο με το Όσκαρ Καλύτερου Ανδρικού ρόλου, με το οποίο τιμήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο πρώην σύζυγός της, Γκάρι Όλντμαν.

«Συγχαρητήρια Γκάρι, και συγχαρητήρια στην Ακαδημία που τίμησε με Όσκαρ όχι έναν αλλά δύο άντρες που έχουν βιαιοπραγήσει» είπε η Φιορεντίνο, αναφερόμενη προφανώς και στο Όσκαρ το οποίο έλαβε ο Κόμπι Μπράιαντ που είχε μηνυθεί για σεξουαλική επίθεση, το 2003. «Νόμιζα ότι είχαμε εξελιχθεί. Τι συνέβη στο κίνημα #MeToo;» συνέχισε.


 
 

Η Ντόνια, η οποία ήταν από το 1997 έως το 2001 παντρεμένη με τον σταρ του «Darkest Hour», τον κατηγόρησε το 2001 ότι ασκούσε ψυχολογική και σωματική βία πάνω της κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Υποστήριξε ότι, μια φορά, την χτύπησε με ένα τηλέφωνο. Ο Γκάρι Όλντμαν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της, λέγοντας ότι τσακώνονταν για το τηλέφωνο και κατά λάθος την χτύπησε, όταν του γλίστρησε από τα χέρια. Δεν έγινε μήνυση και, τελικά, ο δικαστής έδωσε την κηδεμονία των δύο παιδιών τους στον διάσημο ηθοποιό.

Η Φιορεντίνο ήταν η δεύτερη σύζυγος του Γκάρι Όλντμαν ενώ, σήμερα, ο 59χρονος Βρετανός καλλιτέχνης ζει με την πέμπτη σύζυγό του, την Ζιζέλ Σμιντ.

 


 
 

Γκιούλιβερ Όλντμαν: «Δεν χτύπησε ποτέ την μητέρα μου»

 

Ο γιός του ηθοποιού, Γκιούλιβερ Όλντμαν, σε ανοιχτή επιστολή του κάνει λόγο για ένα ψέμα που διαιωνίζεται, τονίζει ότι το επίμαχο συμβάν δεν έγινε ποτέ και εξηγεί γιατί σταμάτησε να μιλά με την μητέρα του, πριν από επτά χρόνια.

«Είναι οδυνηρό να βλέπω αυτές τις ψευδείς καταγγελίες σε βάρος του πατέρα μου να γράφονται ξανά, ιδιαίτερα καθώς όλο αυτό έχει διευθετηθεί πριν από χρόνια», γράφει ο 20χρονος, που χαρακτηρίζει «αηδιαστική» τη διαιώνιση αυτού του ψέματος.


 
 

Υπογραμμίζει ότι και μόνο το γεγονός ότι γράφει αυτή την επιστολή, είναι απόδειξη ότι η καταγγελία δεν ευσταθεί. «Η κηδεμονία παιδιών δεν δίνεται σε κάποιον που δέρνει τη σύζυγό του και στις περισσότερες περιπτώσεις μετά βίας δίνεται σε άνδρα. Η ζωή μου με τον πατέρα μου θα έπρεπε από μόνο του να αποτελεί αρκετή απόδειξη», τονίζει.

«Ο πατέρας μου είναι ο μόνος μου ήρωας. Είναι ο άνδρας που φιλοδοξώ να γίνω μια μέρα», αναφέρει και τονίζει ότι θα είναι για πάντα ευγνώμων στον πατέρα του επειδή τον μεγάλωσε. «Του οφείλω όλο τον κόσμο και του οφείλω τη ζωή μου».


 
 

«Δεν μου αρέσει, ούτε συνηθίζω να μιλώ άσχημα για τη μητέρα μου δημόσια. Έχει υπάρξει ένα λυπηρό και πολύ προβληματικό άτομο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Ναι, με έφερε στον κόσμο. Όμως, δεν με έμαθε πώς να είμαι μέρος του. Αυτό το ψέμα της, όλα τα ψέματά της, πράγματα που διαιωνίζει και ζει σε αυτά ως τη δική της αλήθεια, όλα αυτά έχουν προκαλέσει τόσο πόνο και δυσκολία για τον πατέρα μου αλλά και όλους εμάς, την ενωμένη οικογένειά του.

Ο αδελφός μου κι εγώ έχουμε υπάρξει πιόνια πολλές φορές στη ζωή μας, σε ένα μεγάλο παιχνίδι που η μητέρα μας απεγνωσμένα προσπαθεί να παίξει εναντίον του πατέρα μας. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η μόνη απάντηση που είχε ο πατέρας μου ήταν η αλήθεια. Και πάντα, η αλήθεια είναι με το μέρος του», γράφει.

«Ήμουν εκεί στο ''συμβάν'' και θέλω να το ξεκαθαρίσω: δεν συνέβη. Όποιος λέει ότι έγινε, λέει ψέματα», τονίζει.


 
 

«Με δική μου απόφαση, σταμάτησα να μιλάω στη μητέρα μου πριν από 7 χρόνια, στην ηλικία των 13 ετών. Ήμουν αρκετά μεγάλος για να δω ότι μία σχέση μαζί της θα έβλαπτε το μέλλον μου», γράφει σε άλλο σημείο.

«Θέλω μόνο να προστατεύσω τον χαρακτήρα του πατέρα μου. Ξέρω ότι είναι ένας υπέροχος ευγενικός άνθρωπος, χαρισματικός, που δεν θα αντάλλαζε με τίποτα την αγάπη και την ευτυχία της οικογένειάς του. Αυτό το μαρτύριό του έπρεπε να είχε τελειώσει πριν από 16 χρόνια. Σε μία τέτοια μνημειώδη στιγμή της καριέρας του, θα έπρεπε επιτέλους να μπορεί να διασκεδάσει. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε και να πιστεύουμε ψέματα», καταλήγει.