Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 -

Η Φρίντα Κάλο έγινε "Μπάρμπι"Φόρο τιμής στις γυναίκες που άφησαν ιστορία αποτίει η παιχνιδοβιομηχανία Mattel.

Σε λίγο, τα κορίτσια θα μπορούν να παίζουν με μια κούκλα Φρίντα Κάλο την διάσημη σουρεαλίστρια ζωγράφο και ακτιβίστρια του φεμινισμού από το Μεξικό. Θα μπορούν επίσης να παίζουν με μια κούκλα Αμέλια Ερχαρτ, την πρώτη γυναίκα αεροπόρο που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, αλλά και με μια κούκλα Κάθριν Τζόνσον, την Αφροαμερικανή μαθηματικό της NASA, η οποία μεταξύ άλλων υπολόγισε την τροχιά για την αποστολή, το 1969, Apollo 11 στη Σελήνη – παρακολουθήσαμε την ιστορία της, πριν δύο χρόνια, στην ταινία «Hidden Figures»).

Όλες αυτές οι κούκλες – και άλλες πολλές, αντίστοιχες, «Power to the Women» κούκλες – θα είναι Μπάρμπι.

 

«Η Μπάρμπι θα δώσει τη μεγαλύτερη σειρά της ρόλων σε συγχρονισμό με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιατί ξέρουμε ότι δεν μπορείς να είσαι κάτι που δεν βλέπεις» επεσήμανε, σε δελτίο Τύπου, την περασμένη Τρίτη, η αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Μπάρμπι. «Τα κορίτσια πάντα μπορούσαν να "παίζουν" διάφορους ρόλους και καριέρες με την Μπάρμπι, και είμαστε ενθουσιασμένοι να ρίξουμε καινούργιο φως σε μοντέλα ρόλων από την πραγματική ζωή για να θυμίσουμε στα κορίτσια ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε» πρόσθεσε η Λάιζα Μακνάιτ.

Η πρώην μαθηματικός της NASA, Κάθριν Τζόνσον, στα 99 της, δούλεψε στενά με τη Mattel, για να εξασφαλίσει ότι η Μπάρμπι Κάθριν Τζόνσον είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική Κάθριν Τζόνσον.

Στη σειρά, στην οποία έχει δοθεί το όνομα «Γυναίκες που εμπνέουν», θα συνοδεύεται κάθε κούκλα από αναλυτική αφήγηση της ιστορίας και των επιτευγμάτων της κάθε γυναίκας που απεικονίζεται – και θα ενσαρκώνεται από το κοριτσάκι που θα παίζει με αυτή την κούκλα.