Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φεστιβάλ Καννών: Το χειροκρότημα των 7 λεπτών για τον Τζόνι Ντεπ - H συγκίνηση του ηθοποιού



Επιμέλεια: Κατερίνα Φραγκουλάκη

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε το κοινό το διάσημο ηθοποιό Τζόνι Ντεπ στην πρεμιέρα της ταινίας «Jeanne Du Barry» κατά την έναρξη του φεστιβάλ των Καννών.
Οι θαυμαστές του με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, διάρκειας 7 λεπτών, κατά την εισοδό του στο κόκκινο χαλί απέδειξαν την αγάπη τους στον σταρ αλλά και τον θαυμασμό και τη συγκινήση τους για την ερμηνεία του ως βασιλιάς Λουδοβίκος XV.

Μάλιστα σύμφωνα με το «Variety» , μετά την πρεμιέρα του γαλλικού βιογραφικού δράματος: «Jeanne Du Barry» , ο ηθοποιός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του βλέποντας τη θερμή υποδοχή των ανθρώπων που περιμέναν να τον αντικρίσουν αλλά και με το δικό τους τρόπο να του εκφράσουν τα θερμά συγχαρητήρια για τη μοναδική σε ποιότητα αλλά και ταλέντο ερμηνεία του στην ταινία.

Διαβάστε ακόμα: Φεστιβάλ Καννών: Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον Μάικλ Ντάγκλας

Φανερά συγκινημένη η σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μαϊγουέν Λε Μπεσκό, δήλωσε στο μικρόφωνο: «Θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με τον αγαπημένο μου, με τον παραγωγό μου, με τον Le Pacte. Ήταν μια παραγωγή που ήταν δύσκολο να χρηματοδοτηθεί… και θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με όλη την ομάδα μου σε όλο το θέατρο».
Aν και ήταν εκατοντάδες εκείνοι που με υπομονή περιμέναν τον σταρ στο Palais des Festivals κρατώντας αφίσες και φωνάζοντας το όνομά του- σύμφωνα με τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης- δεν έλειψαν και τα αρνητικά σχόλια για την επανεμφάνισή του στο κόκκινο χαλί μιας τεράστιας μερίδας απο το κοινό. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες περι κακοποίησης της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.
Η Άμπερ Χερντ κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για κακοποίηση κάτι που ο Ντεπ αρνήθηκε κατηγορηματικά. Η δίκη διήρκεσε πάνω από 16 ημέρες τον Ιούλιο του 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.
Το δικαστήριο βρήκε ότι η Χερντ δυσφήμισε τον πρώην σύζυγό της στο άρθρο της στη Washington Post του 2018 και ο επικεφαλής των δικαστών έκρινε ότι το άρθρο της Χερντ ήταν ψευδές.

Η Άμπερ Χερντ, κρίθηκε ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Ντεπ.


 Ο γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ Τιερί Φρεμό, ερωτώμενος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του ηθοποιού στο Φεστιβάλ, -σύμφωνα με το «Deadline»-, φαίνεται να δήλωσε πως : «Δεν με αφορά η εικόνα του Τζόνι Ντέπ στις ΗΠΑ. Στη ζωή μου, για να σας πω την αλήθεια, ακολουθώ μόνο έναν κανόνα. Και αυτός δεν είναι άλλος από την ελευθερία της σκέψης, την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία της δράσης, μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο. Αν στο Τζόνι Ντεπ είχε απαγορευτεί να παίξει σε μια ταινία, αν ακόμα και η ίδια η ταινία είχε απαγορευτεί, δεν θα ήμασταν εδώ για να το συζητήσουμε. Τέλος με ενδιαφέρει ο Τζόνι Ντέπ ως ηθοποιός».
Αξίζει να σημειωθεί πως, η Άμπερ Χερντ, ένα χρόνο μετά τη δικαστική διαμάχη με τον Τζόνι Ντεπ, φαίνεται να γύρισε την πλάτη στο Χόλιγουντ. Αυτό αναφέρουν Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Πληροφορίες μάλιστα τονίζουν πως η ηθοποιός εγκατέλειψε τις ΗΠΑ . Και αυτή την περίοδο, βρίσκεται με την κορούλα της στην Ισπανία.


Άνθρωπος από τον στενό οικογενειακό της κύκλο, είχε αναφέρει στην Daily Mail, πως η καλλιτέχνις είναι πλέον ευτυχισμένη και μεγαλώνει την κόρη της μακριά από τον θόρυβο . «Δεν νομίζω πως η Άμπερ Χερντ, βιάζεται να επιστρέψει στη δουλειά ή στο Χόλιγουντ. Θα επιστρέψει όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, για την κατάλληλη ταινία».