Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εννέα ετών έγινε το Μουσείο της Ακρόπολης. Ελεύθερη είσοδος απόψε μετά τις 20.00



Οσοι βρεθούν σήμερα στο Μουσείο Ακρόπολης είναι διπλά τυχεροί, μιας και οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εορταστικές θεματικές παρουσιάσεις για την έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια». Συγκεκριμένα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» με οδηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και να ανακαλύψουν σημαντικά έργα για τα μεγάλα μυστήρια της Ελευσίνας, καθώς και τη σύνδεση της Ελευσίνας με την Αθήνα και την Ακρόπολη.
Ελληνικά:  4 μ.μ., 6 μ.μ.
Αγγλικά:  5:30 μ.μ.

Συμμετοχές: Εγγραφές γίνονται την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (€3).

Και το βράδυ συναυλία

Στις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου με αγαπημένες jazz μουσικές που θα ερμηνεύσει η Big Band του Δήμου Αθηναίων.
Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης
Μουσικοί: Κόλλιας Δημήτρης - Άλτο Σαξόφωνο, Μουρτζούκος Ανδρέας - Άλτο Σαξόφωνο, Καραγιάννης Κώστας – Τενόρο Σαξόφωνο, Μακρής Κώστας - Τενόρο Σαξόφωνο, Βαζούρας Κωστής – Βαρύτονο Σαξόφωνο, Κοκόλης Διονύσης – Τρομπέτα I, Θεοδοσάκης Εμμανουήλ – Τρομπέτα II, Κατσαρέλης Βαγγέλης - Τρομπέτα III, Καραγιαννάκης Γιάννης – IV, Ανδρέου Αντώνης – Τρομπόνι I, Ζαρέας Γιώργος - Τρομπόνι II, Τζαμαρίας Άγγελος - Τρομπόνι III,
Αλεξανδρής Κώστας - Τρομπόνι IV (Μπάσο τρομπόνι), Χαρονιάν Κεβόρκ – Ηλεκτρική Κιθάρα, Αμίρης Σάμι – Πιάνο, Γεωργιάδης Γιώργος – Κοντραμπάσο – ηλεκτρικό Μπάσο, Κτιστάκης Αλέξανδρος - Δράκος - Τύμπανο