Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έκθεση "Υes is a world" της Έλλης Τσάτσου



Η φωτογράφος Έλλη Τσάτσου, στην ατομική της έκθεση "yes is a world" στη Γκαλερί Ίρις, παρουσιάζει μια νέα σειρά από χειροποίητες κυανοτυπίες, δημιουργημένες μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου το 2019. 

Εν συνεχεία της σειράς Moon Series που αποτέλεσε μέρος της προηγούμενης ατομικής της έκθεσης στη γκαλερί, η Έλλη τώρα στρέφεται σε αυτόφωτες πηγές ενέργειας. Μέσω της χρήσης ειδικών χημικών ουσιών, μελετά τη φωτοευαισθησία των επιφανειών εργασίας της και το βάθος της έντασης των υλικών της, αγκαλιάζοντας και προσφέροντας τελικά ένα εύρος αποχρώσεων του γαλάζιου, κυανού και μπλε. Καθώς η ίδια η μέθοδος της κυανοτυπίας αναδεικνύεται σε συνεργασία με τον ήλιο, η Έλλη επιδιώκει να συμβολίσει τη δύναμη και την ωραιότητα του. Εικαστικά, τα έργα εστιάζουν κυρίως στο σχήμα του κύκλου και την έννοια της συνέχειας και ροής που αυτός εκπέμπει. 

Το συγκεκριμένο project είναι το πρώτο βήμα σε ένα νέο δημιουργικό κεφάλαιο για τη φωτογράφο, στο οποίο φανερώνεται η επιθυμία της να δοκιμάσει οπτικές φόρμες εμπνευσμένες από τη ζωγραφική, να δουλέψει με τα στοιχεία του νερού και του αέρα, και να φέρει τα κάδρα της στο πλάι του ψηφιακού της κόσμου.