Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Έκθεση "One thing a day, the Australian way" της Χριστίνας Δάρρα



Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση της Χριστίνας Δάρρα με τίτλο "One thing a day, the Australian way" σε καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη.

Η Χριστίνα Δάρρα, μεταξύ άλλων, αναφέρει για την έκθεση:

"Το "One thing a day" ξεκίνησε πριν από περίπου 6,5 χρόνια. Είναι ένα εικαστικό ημερολόγιο, μία εικόνα ζωγραφισμένη για κάθε μέρα. Ξεκίνησε ως άσκηση, σαν μια καθημερινή προπόνηση στο σχέδιο.  

Κάθε πρωί γύρω στις 7 με 8, έβαζα την σκέψη, το συναίσθημα κάθε πρωινού σε χαρτί, σε ένα σχέδιο, μια ακουαρέλα, μετά το φωτογράφιζα και το ανέβαζα στο Instagram και στο facebook. [...]

Τα πρώτα τρία χρόνια του "One thing a day", εκτέθηκαν στην gallery genesis, τον Ιούνιο του 2016, μετατρέποντας την gallery σε ένα τρισδιάστατο δωμάτιο τετράδιο με πάνω από 800 σχέδια, ακουαρέλες, mixed media, στους τοίχους της. 

Στα τρία επόμενα χρόνια, μόλις μόνο λίγες ημέρες από τα εγκαίνια της έκθεσης στην gallery genesis, μετανάστευσα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας για να ξεκινήσω τη ζωή από την αρχή. Να βρω μια καινούρια ταυτότητα, να μάθω έναν καινούριο τόπο. Σε αυτό το διάστημα των τριών χρόνων μετάβασης από την μια ζωή στην άλλη, το "One thing a day" έγινε κάτι πολύ παραπάνω απ' ότι ήταν!..."

 

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 / Ώρα 20:30