Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου: "The Favourite"



Ένα ταξίδι στις αρχές του 18ου αιώνα. Εκεί μας μεταφέρει η νέα ταινία, του Γιώργου Λάνθιμου, και μας «βάζει» στον Αγγλογαλλικό πόλεμο που όμως δεν εμποδίζει τους γαλαζοαίματους να επιδίδονται σε αγώνες πάπιας και την κατανάλωση ανανά!.

Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν ανεβαίνει στο θρόνο, αλλά στη θέση της κυβερνά τη χώρα η στενή της φίλη Σάρα, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει την υγεία της πρώτης. Όταν όμως φτάνει στο παλάτι μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ, γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα, η οποία την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες.

Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της.

Ο Λάνθιμος σκηνοθετεί τις Έμμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν σε ένα σενάριο το οποίο μετά από αρκετό καιρό, δεν συνυπογράφει ο ίδιος μαζί με τον συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου, αλλά οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου 2018.