Τρίτη 26 Μαΐου 2020 -
Μερική συννεφιά

19 °C

Σήμερα, 26. Μαΐου 2020

Οι τηλεοπτικές άδειες και τα σχόλια για "καναλάρχες του Παππά"Το "Βήμα της Κυριακής" φιλοξενεί ρεπορτάζ για το φλέγον θέμα των ημερών, τις τηλεοπτικές άδειες. Αναφέρονται όλα τα νέα αλλά και ήδη γνωστά πρόσωπα που διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες.

Με βασικό τίτλο «Οι καναλάρχες του κυρίου Παππά», το «Βήμα» αναφέρεται στον Χρήστο Καλογρίτσα, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ως «άνθρωπο από το ημίφως» χαρακτηρίζει η εφημερίδα τον Χρήστο Καλογρίτσα, εργολάβο και έκδοτη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, της εφημερίδας Πρώτη.

Αναφέρεται μάλιστα στην κουμπαριά του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Το «Βήμα» παραθέτει μάλιστα και τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ το 2009 μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κατασκευαστής εκδήλωνε την αγάπη του για τον επικίνδυνο κακοποιό.

Με τίτλο «Ο τσιγαράς από το Ροστόφ που επιθυμεί τώρα και κανάλι», η εφημερίδα αναφέρεται και στις επενδυτικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη.

Τέλος, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το βασικό ερώτημα σύμφωνα με το «Βήμα» είναι αν η διεκδίκηση άδειας από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού στοχεύει στο κέρδος ή την ασυλία.

«Πολλοί σπεύδουν να συνδυάσουν την επιδίωξή του να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια με τη δύναμη που δίνει σε κάποιον η τηλεόραση, ιδίως αν αυτός έχει ‘περιπέτειες’ με τη Δικαιοσύνη» αναφερει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Πλανώνται πλάνην οικτρά, όσοι θεωρούν ότι μέσα από τις προσωπικές επιθέσεις, τα ευφάνταστα σενάρια και τη λάσπη, μπορούν να φοβίσουν οποιονδήποτε. Το μόνο που μαρτυρούν όλα αυτά είναι τον πανικό τους».

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός» της κυβέρνησης προεξόφλησε το κλείσιμο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, κατά τη διαδικασία αδειοδότησης