Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ο Κουρουμπλής για τον καθαρισμό των ακτών: Θα έχει ολοκληρωθεί σε 25-30 μέρες



Την πεποίθηση του ότι σε «25 με 30 μέρες υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός» εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικόο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «οι επιθεωρητές μου είπαν ότι δεν βρήκαν ψόφια πουλιά» τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν διαπιστώνεται μαζική καταστροφή σε πτηνά και ψάρια».

Ο υπουργός Ναυτιλίας παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία των εργασιών καθαρισμού των υδάτων και των ακτών τονίζοντας ότι «μέρα με τη μέρα έχουμε βελτίωση» και υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με δημάρχους και βουλευτές των περιοχών που έχουν πληγεί.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο των συνεργείων καθαρισμού λέγοντας ότι «για πρώτη φορά μία τόσο μεγάλη ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι «ήταν εντυπωσιακό πόσο γρήγορα υπήρξε κινητοποίηση μετά το ναυάγιο τα ξημερώματα της Κυριακής». Υπογράμμισε ότι «έχει εφαρμοστεί ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Υπήρξε επικοινωνία με το Πράσινο Ταμείο (ΕΕ) για έγκριση δαπανών», ξεκαθαρίζοντας ότι «το κόστος της επιχείρησης θα το πληρώσει ο υπεύθυνος της διαρροής».