Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πατριάρχης Κύριλλος



Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία VS Βαρθολομαίου για τις αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών δε θα μνημονεύει πλέον τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 



Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σταματά να μνημονεύει τον Βαρθολομαίο

Ο πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών δε θα μνημονεύει πλέον τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 



Σκληρή επίθεση της Ρωσίας στον Τσίπρα για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου

Σκληρή επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το Πατριαρχείο Μόσχας αναφορικά με το νομοσχέδιο αλλαγής ταυτότητας φύλου από τα 15 χρόνια ενός ανθρώπου! 

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα ο πρωθυπουργός ως «άτομο με αθεϊστική ατζέντα»  και το νομοσχέδιο «φυλομετάβασης» ως «Έγκλημα ενώπιον θεού και ανθρώπων».



Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «H Ουκρανική Εκκλησία ανήκει στη ρώσικη υπό τον Πατριάρχη Κύριλλο»

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, ο οποίος συμμετείχε την προηγούμενη βδομάδα στη Σύνοδο της Κρήτης, δήλωσε ότι «η Ουκρανική Εκκλησία ανήκει στη Ρωσική και ο Πατριάρχης της είναι ο Πατριάρχης Μόσχας».



Συνάντηση ιστορικής σημασίας Πάπα Φραγκίσκου-Πατριάρχη Κύριλλου

Μεγάλης ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζεται η συνάντηση του Πατριάρχη της ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας Κύριλλου, με τον Πάπα Φραγκίσκο. Η συνάντηση θα αποτελέσει μια ισχυρή γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο κόσμους την ώρα που  ο πλανήτης συγκλονίζεται και η Μ. ανατολή φλέγεται.  

 



Πατριάρχης Κύριλλος: "Χρωματιστές Επαναστάσεις " δεν φέρουν ελευθερία

Επαναστάσεις, μεταξύ άλλων και χρωματιστές, χάρη στην ελευθερία, αλλά ποτέ δεν την έχουν φέρει, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος μετά τη Θεία Λειτουργία στο Ναό των θεωφανίων του Νοβι Ουρενγκόι.