Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Οι σαμαρικοί βουλευτές θέλουν εκλογές με λίστα



Μπορεί στη Νέα Δημοκρατία, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητάνε πρόωρες εκλογές με βασικό επιχείρημα την αναγκαιότητα για «πτώση» της σημερινής κυβέρνησης, ωστόσο οι «γραμμές» και οι επιδιώξεις εντός του κόμματος δεν είναι κοινές για όλους.

Συγκεκριμένα, οι εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στη στενή ομάδα του Αντώνη Σαμαρά, επιδιώκουν με κάθε τρόπο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με λίστα καθώς με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουν άλλη μία θητεία ως βουλευτές, σε αντίθεση με την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλει ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας πράγμα που θα τον δυσκολέψουν οι εκλογές με λίστα.

Να θυμίσουμε ότι η σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα απαρτίζεται από τους βουλευτές που είχε επιλέξει, ως υποψήφιους, ο Αντώνης Σαμαράς, τον Ιανουάριο του 2015 οι οποίοι δεν άλλαξαν και στις επόμενες εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015. Οι βουλευτές αυτοί σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τονίζουν ότι το μόνο σίγουρο γι’ αυτούς είναι η λίστα καθώς όπως λένε δε θα τολμήσει ο πρόεδρος της ΝΔ να τους «κόψει».

Έτσι, αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεγάλο πρόβλημα οι πρόωρες εκλογές με λίστα, καθώς δε θα μπορέσει να επιφέρει την ανανέωση που επιδιώκει.