Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

λίστα



Οι Έλληνες που αναφέρονται στην λίστα Επστάιν

Πρέπει να γίνει σαφές  πως αν και αναφέρονται αυτά τα ονόματα στην λίστα, αυτό  δεν συνιστά αδίκημα  και δεν υπάρχουν κατηγορίες. Υπήρξαν άλλωστε ενστάσεις, καθώς μπορεί ορισμένα ονόματα να αναφέρονται χωρίς να εμπλέκονται.



Ο Βαγγέλης Ανδρικόπουλος στη λίστα "30 under 30" του Forbes

Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα «30Under30» και στην κατηγορία «Finance Europe» βρίσκεται το όνομα ενός Ελληνα, του Βαγγέλη Ανδρικόπουλου.

Ο Βαγγέλης Ανδρικόπουλος είναι ένας από τα 30 πρόσωπα που ξεχώρισε το Forbes στον τομέα των Οικονομικών.



Αρχαιολόγοι κατά της κυβέρνησης: Δεν μας δίνει τη λίστα με τα μνημεία του Υπερταμείου

Την άρνηση χορήγησης αντιγράφου της λίστας «με τα 2.329 μνημεία και κτήρια πολιτιστικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στον κατάλογο Τσακαλώτου - Υπερταμείου» από πλευράς του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι.



Στη λίστα του Politico με τις προσωπικότητες του 2019 η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Σημαντική θέση στη λίστα του Politico με τις προσωπικότητες που αναμένεται να «μεταμορφώσουν» την Ευρώπη το 2019, έχει η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

Πρόκειται για ανθρώπους με δράση, για ανθρώπους «παρεμβατικούς» και οραματιστές.



Στη λίστα με τα παγκωσμίως καλύτερα Πανεπιστήμια και 11 Ελληνικά

Η λίστα US News Best Global Universities Subject Rankings 2019 περιλαμβάνει 1.250 πανεπιστήμια από 75 χώρες και ανάμεσά τους υπάρχουν και τα 11 καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια.
Η U.S News & World Report κατατάσσει τα πανεπιστήμια χρησιμοποιώντας κριτήρια όπως η επιστημονική έρευνα, η επιρροή τους, η φήμη τους, καθώς και τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τους προγράμματα.



Η «μαύρη» λίστα του Ερντογάν: Ζητά από τους Γερμανούς την έκδοση 136 ατόμων

Η Τουρκία παρέδωσε έναν κατάλογο 136 προσώπων τους οποίους θέλει να εκδώσει τη Γερμανία, καθώς φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.